Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kainuun Hiihtoseuran vuoro juhlia naisten viestissä – ruokamyrkytyksestä kärsinyt Alakoski teki loistohiihdon

Kainuun Hiihtoseura hiihti ylivoimaiseen voittoon hiihdon Suomen cupin viestissä Vantaalla.

hiihto
Anne Kyllönen
Anne Kyllönen ankkuroi Kainuun Hiihtoseuran voittajana maaliin Vantaan Suomen cupissa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Kainuun Hiihtoseura (Heini Hokkanen, Anni Alakoski ja Anne Kyllönen) voitti Suomen cupin viestin Vantaalla 37 sekunnin erolla Hämeenlinnan Hiihtoseuraan (Maija Hakala, Anni Kainulainen ja Laura Mononen). Viestin kolmas oli Visa Ski Team Kemi (Jonna Vestenius, Riitta-Liisa Roponen ja Emmi Lämsä) 1.50,5 Kainuulle hävinneenä.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran toisen perättäisen viestivoiton metsästys koki kovan kolauksen jo ensimmäisellä osuudella, kun Maija Hakala jäi kärjestä liki 54 sekuntia. Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen hurjasteli ensimmäisen osuuden ja toi joukkueen 16,5 sekunnin johdossa vaihtoon.

– Aika kovaa lähdettiin liikkeelle ja se oli ehkä liian kova alkuvauhti minulle. Se kostautui toisella kierroksella. Sormet jäätyivät ja sain kaksi kertaa sauvat suksien alle ja siitä naamalleni, Hakala kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Toisella osuudella Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski teki loistohiihdon. Hän otti ensin toisena olleen Siilinjärven Hiihtoseuran Eevakaisa Loukusan kiinni ja parin kilometrin kohdilla myös Vuokatin Aija Söyrinki joutui antautumaan.

– Ei ollut luottoa omaan tekemiseen, kun oli terveysongelmia eilen, Alakoski kertoi vaatimattomana ja paljasti, että hänellä oli ollut ruokamyrkytys.

– En kuitenkaan malttanut olla hiihtämättä eilen ja se vähän kostautui tänään.

Alakoski toi turvallisen tuntuisesti joukkueen vaihtoon ja Anne Kyllönen sai lähteä ankkuriosuudelle rauhallisin mielin. Hämeenlinnan Anni Kainulainen pystyi nostamaan joukkueensa viidenneltä sijalta toiseksi, mutta ero joukkueiden välillä oli jo 24,9 sekuntia. Laura Mononen ei pystynyt kaventamaan eroa, vaan se kasvoi vielä 12 sekunnilla.

– Olin ajatellut, että Lauran kanssa lähdemme hiihtämään tai ainakin tosi lähekkäin. Kiritaisteluun olin jo miettinyt paikat ja valmistautunut henkisesti, Kyllönen kertoi.

Visa Ski Teamin Riitta-Liisa Roponen nosti toisella osuudella joukkueensa kymmenenneltä sijalta kuudenneksi ja Emmi Lämsä pystyi jo ensimmäisen kilometrin aikana nousemaan palkintosijataistoon mukaan. Hän pudotti Vantaan Hiihtoseuran Sonja Eskelisen kannoiltaan toisella lenkillä ja toi joukkueensa kolmannelle sijalle.

– Tavallaan tämä oli yllätys, sillä me vasta toissapäivänä päätimme tulla tänne, kun tytöiltä peruttiin omat SM-kisat. Äkkiä laitettiin kamat kasaan ja eilen ajettiin tänne. Katsoimme lähtölistoilta, että kaksi kovaa joukkuetta ja me muut kamppailemme kolmannesta sijasta. Olimme teroitelleet sitä varten, Roponen kertoi.

Kainuun hiihtoseuralle voitto oli ensimmäinen Vantaalla, mutta jo viides voitto naisten viestissä. Tämän kauden ensimmäisen viestin Vuokatissa voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura, Kainuun Hiihtoseura oli tuolloin toinen.

SUOMEN CUP NAISTEN VIESTI

1. Kainuun Hiihtoseura 44.34,1

(Heini Hokkanen, Anni Alakoski, Anne Kyllönen)

2. Hämeenlinnan Hiihtoseura + 37,0

(Maija Hakala, Anni Kainulainen, Laura Mononen)

3. Visa Ski Team Kemi +1.50,5

(Jonna Vestenius, Riitta-Liisa Roponen, Emmi Lämsä)

4. Vantaan Hiihtoseura +2.11,4

5. IF Minken +2.34,1

6. Siilinjärven Hiihtoseura +2.38,2

7. Mikkelin Hiihtäjät +3.02,8

8. Lahden Hiihtoseura +3.12,7

9. Espoon Hiihtoseura +4.10,3

10. Vuokatti Ski Team Kainuu +4.33,2

Päivitys kello 19.22: Lisätty hiihtäjien kommentteja.

Lue myös:

Nuori Petteri Koivisto kesti Joni Mäen takaa-ajon – Puijon Hiihtoseura voittoon Vantaalla

Ristomatti Hakola katkaisi Joni Mäen Suomen cupin voittoputken epämukavassa säässä

Kerttu Niskanen ylivoimainen hiihdon Suomen cupissa – "Pääasia ettei vatsatauti vienyt enempää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat