Maalivahtitulokas Jukurilla oli hankala KHL-debyytti – Jokerit taipui itälohkon Neftehimikille jatkoajalla

Jokerit kärsi KHL-jääkiekon vieraskiertueellaan toisen peräkkäisen tappion, kun itälohkon häntäpään Neftehimik Nizhnekamsk otti keskiviikkona 3-2-jatkoaikavoiton.

Kuva: AOP

Ratkaisumaalin laukoi ylivoimalla 18 sekuntia ennen peliajan loppua kotijoukkue Neftehimikin Rafael Bikmullin. Jokerit voitti syyskauden kotiavauksessaan Neftehimikin 6–0.

Jokerien miehistössä sai KHL-tulikasteensa 24-vuotias maalivahti Samuel Jukuri. Kiekko-Vantaassa alkukaudesta pelannut maalivahti on Mestiksen pitkän koronatauon aikana harjoitellut Jokerien mukana ja torjui keskiviikkona 26 laukausta.

Jukurin alku otteluun oli hankala, sillä Neftehimikin suomalaishyökkääjä Jonas Enlund vei kotijoukkueen 1-0-johtoon 41 sekunnin jälkeen.

– Hän (Jukuri) joutui heti vaikeaan paikkaan, kun otimme jäähyn ensimmäisessä vaihdossa ja vastustaja meni nopeasti 2–0-johtoon. Olisimme halunneet olla paremmin hänen tukenaan, mutta hän auttoi meitä ja piti meidät pelissä mukana. Mielestäni hän pelasi erittäin hyvän ottelun, Peter Regin kommentoi seuransa sivuilla.

Brian O’Neill ja Veli-Matti Savinainen vastasivat suomalaisseuran maaleista. Jokerit päättää vieraskiertueensa perjantaina Moskovassa Spartakia vastaan.