Manchester City ilmoittautui Valioliigan mestaruuskamppailuun

Manchester City ilmoittautui jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruuskamppailuun, kun se kaatoi kotikentällään Brightonin 1-0. Voitto oli Citylle Valioliigassa neljäs peräkkäin.

Manchester Cityn Raheem Sterling ja Bernardo Silva juhlivat maalia. Kuva: AOP

Tapojensa mukaisesti palloa ja peliä hallinneen Manchester Cityn ainoan maalin laukoi ensimmäisen puoliajan lopulla 44. minuutilla Phil Foden, jonka tarkka vasempaan alanurkkaan suuntautunut veto yllätti täystyöllistetyn Brighton-vahti Robert Sanchezin.

Manchester Citystä Raheem Sterling pyssytti ottelun lopussa rangaistuspotkun yli maalin.

Cityn maalivahdiksi oli palannut koronan sairastanut Ederson. Manchester City piti vastustajan nollilla kolmannessa ottelussa peräkkäin, mukaan lukien Englannin cup ja liigacup.

Voitollaan City parkkeerasi sarjataulukossa neljän pisteen päähän paikallisvastustajastaan, Valioliigaa johtavasta Manchester Unitedista. City on pelannut sarjassa Unitedia yhden ottelun vähemmän.

Hyvin taistelleelle Brightonille City-ottelu oli yhdeksäs peräkkäin ilman voittoa. Valioliigakauden aikana kaksi ottelua voittanut Brighton on viimeksi kukistanut 21. marraskuuta Aston Villan ja valunut pahanlaiseen putoamiskurimukseen.