Bayernille shokkitappio Saksan cupissa – alasarjayllättäjän valmentaja onnensa kukkuloilla: "Tulemme muistamaan tämän pitkään"

Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Holstein Kiel yllätti Münchenin jättiläisen rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Holstein Kiel teki jättipaukun Saksan cupissa. Kuva: 2021 Getty Images

Viime kaudella mestaruuden niin Saksan Bundesliigassa, cupissa kuin Mestarien liigassakin voittanut Bayern München ei uusi triplaansa, sillä joukkue putosi yllättäen keskiviikkoiltana cupin toisella kierroksella kakkosbundesliigassa pelaavalle Holstein Kielille.

Varsinainen peliaika päättyi 2–2, ja maalittoman jatkoajan jälkeen rangaistuspotkukilpailussa isännät upottivat kuusi palloa ohi Manuel Neuerin. Bayernin kuudentena ampunut espanjalainen Marc Roca epäonnistui, ja näin pohjoissaksalainen Kiel eteni sensaatiomaisesti cupin kolmannelle kierrokselle.

Viime viikonloppuna Bundesliigassa Mönchengladbachille 2–3 hävinnyt Bayern johti Kielissä Serge Gnabryn ja Leroy Sanen maaleilla kahteen otteeseen, mutta sarjassaan kolmantena oleva Kiel onnistui venyttämään ottelun jatkoajalle viidennellä lisäaikaminuutilla Hauke Wahlin tasoitettua.

Toinen peräkkäinen tappio veti Bayern-luotsi Hansi Flickin mietteliääksi.

– Tämä on shokki totta kai, ja olemme pettyneitä, koska halusimme puolustaa triplaamme. Tämä on yllätys, mutta sellaista cup joskus on. Dominoimme peliä, mutta päästimme maalin viimeisellä sekunnilla. Täytyy onnitella Kieliä, koska he tekivät tästä todellisen cup-taistelun sitoutuneella pelillään, Flick puhalteli seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Bundesliigaa kahden pisteen erolla Leipzigiin Bayernin tähtiin kuuluva Thomas Müller näki Kielin olleen kliinisen tehokas.

– Voi kuulostaa hölmöltä tappion jälkeen, mutta meillä ei todellakaan ollut onnea tänään. Pelasimme ihan hyvin ja loimme paikkoja. Kiel antoi kaikkensa, ja heiltä se oli hyvä esitys. Teimme virheitä pienissä yksityiskohdissa, ja Kiel oli tehokas sitten myös rangaistuspotkuissa.

"Meillä ei ollut hävittävää"

Kielin leirissä jättiyllätys otettiin hämmentyneenä vastaan.

– Tämä oli poikkeuksellinen kokemus meille kaikille. Tällaista ei tapahdu joka päivä, ja tulemme muistamaan tämän pitkään. Puolustimme järkevästi, ja maalivahtimme pelasi hyvin. Kun saimme pallon, olimme rohkeita ja se oli mielestäni avain pysyä mukana tässä pelissä, päävalmentaja Ole Werner iloitsi.

Kielin 1–1-tasoituksen viimeistellyt ja ratkaisevan rangaistuspotkun upottanut Fin Bartels hehkutti joukkueen yhtenäisyyttä.

– Teimme tuon kaiken yhdessä joukkueena. Totta kai Bayernia vastaan tulee hetkiä, kun joudut puolustamaan syvällä. Kun saimme ensimmäisen maalin, itseluottamus kasvoi ja uskoimme voivamme tehdä yllätyksen. Rangaistuspotkuissa vain ajattelimme, että saamme ne kyllä sisään, koska meillä ei ollut mitään hävittävää. Totta kai mukana on aina myös hieman onnea.

Myös Juventus joutui koville

Italian cupissa Ylen tv-ottelussa Serie A:ssa neljäntenä oleva Juventus joutui sarjan häntäpäässä olevaa Genoaa vastaan myös jatkoajalle, mutta torinolaiset onnistuivat selvittämään tiensä puolivälieriin maalein 3–2. Ratkaisumaalin teki 105. minuutilla tunisialainen Hamzi Rafia.

Muissa peleissä myös Inter sai paikan puolivälierissä jatkoajan kautta. 2–1-voittomaalin Fiorentinan vieraana teki 119. minuutilla belgialaiskärki Romelu Lukaku. Puolivälierästä tulee mielenkiintoinen, sillä Inter kohtaa paikallisvastustajansa AC Milanin. Keskiviikkoillan kolmannessa ottelussa Napoli voitti kotikentällä toisen sarjatason Empolin 3–2.

Lue myös: