Stina Nilssonin ensimmäinen kansainvälinen ampumahiihtokisa täysin penkin alle – Suomen kansalaisuuden saanut Nastassia Kinnunen väläytti hyvää hiihtovauhtia

Ruotsin Stina Nilsson sai pudotettua vain yhden taulun pystypaikalla Saksan Arberissa järjestetyssä IBU Cupin pikakisassa.

ampumahiihto
Stina Nilsson pettynyt ilme kasvoillaan.
Stina Nilsson joutui kiertämään viisi sakkokierrosta pikakisassa.Imago sport/AOP

Viime kauden jälkeen maastohiihdon ampumahiihtoon vaihtanut Stina Nilsson osallistui torstaina ensi kertaa kansainväliseen kilpailuun uudessa lajissaan. Nilssonin kisasta tuli pannukakku, kun hän oli Saksan Arberissa järjestetyssä IBU Cupin pikakilpailussa 99:s.

IBU Cup on ampumahiihdossa maailmancupia alempi sarjataso.

Nilsson avasi kilpailun vahvalla hiihdolla. Hän tuli makuuammuntapaikalle vain 16 sekuntia kärjelle jääneenä. Ensimmäisen ampumapaikan hän selvitti yhdellä sakolla, mutta ammunta oli ruotsalaiselta hyvin hidas. Nilssonilta tuhraantui ammuntaan peräti 47,8 sekuntia. Aika oli 129 urheilijan kisassa yksi hitaimmista. Nopeimmat ammunnat makuulta paukutettiin 27 sekuntiin.

Toiselle ampumapaikalle tullessaan Nilsson oli jäänyt kärjestä jo yli minuutin. Pystypaikalla hän oli todellisissa ongelmista, kun viidestä taulusta kaatui vain yksi ja edessä oli neljä sakkokierrosta.

Ruotsalainen hävisi kisan voittaneelle Venäjän Tatjana Akimovalle liki neljä minuuttia. Akimova joutui kisassa yhdelle sakkoringille.

Nilsson on voittanut maastohiihdossa muun muassa sprintin olympiakultaa kolme vuotta sitten Koreasta. Kaksi vuotta sitten Seefeldin MM-kisoissa hän pääsi juhlimaan kultaa parisprintissä ja viestissä.

Kinnunen kilpaili ensi kertaa Suomen väreissä

Suomalaisista pikakisassa nähtiin neljä urheilijaa: Susanna Laari, Kaisa Keränen, Nastassia Kinnunen ja Sanni Oikkonen.

Hiljattain Suomen kansalaisuuden saanut Nastassia Kinnunen kilpaili Saksassa ensimmäistä kertaa Suomen maajoukkueasussa. Kinnunen sijoittui 28:nneksi ja oli paras suomalainen. Voittajasta Kinnunen jäi minuutin ja 22 sekuntia.

Hiihtoajoissa mitattuna Kinnunen oli kilpailun 12:nneksi nopein. Ongelmia oli kuitenkin penkalla. Kinnunen joutui kiertämään yhteensä kolme sakkokierrosta.

Kinnunen on syntynyt Valko-Venäjällä ja edustanut maata maastohiihdon MM-kisoissa neljästi ja kerran olympialaisissa. Ampumahiihtoon hän vaihtoi vuoden 2010 olympialaisten jälkeen. Myös ampumahiihdossa hän on edustanut Valko-Venäjää useissa arvokisoissa.

Laari oli kahdella sakollaan 61:s ja Oikkonen kolmella ohilaukauksellaan 111:s. Keränen jäi sijalle 112. Hän ampui peräti neljä ohilaukausta makuupaikalta. Yhteensä pummeja kertyi viisi.

Naisten 7,5 kilometrin pikakisa oli IBU Cupin kauden avannut kilpailu.

Lue myös:

Olympiatason ampumahiihtäjä Nastassia Kinnunen sai Suomen maajoukkueen edustusoikeuden IBU:lta: kilpailee Saksassa jo torstaina – ”Mielenkiinnolla odotan, mikä on taso”

Olympiavoittaja Stina Nilsson kertoi SVT:lle tavoitteistaan ja arvosteli katsojien odotuksia: "Olen lähes turhautunut"

Stina Nilsson avasi ampumahiihtouransa lupaavasti – vaikeuksista huolimatta vain kolme ohilaukausta: "En saanut ihan sellaista flow-tilaa kuin olisin halunnut"

Maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari kilpailee ampumahiihdossa kahdeksan kuukauden harjoittelulla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat