Norjan voittokulku jatkui ampumahiihdossa – Mari Eder maailmancup-pisteille

Tiril Eckhoffille voitto oli jo kuudes tämän kauden maailmancupissa.

ampumahiihto
Mari Eder
Mari Eder ylsi maailmancup-pisteille Oberhofin naisten pikakilpailussa. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Norjalainen Tiril Eckhoff oli ykkönen ampumahiihdon naisten pikakilpailussa Saksan Oberhofissa. Eckhoff löi toiseksi sijoittuneen italialaisen Dorothea Wiererin 9,3 sekunnilla. Kolmanneksi yltänyt itävaltalainen Lisa Theresa Hauser jäi 12,6 sekunnin päähän Eckhoffista.

Kärkikolmikosta Eckhoff ampui yhden sakon, Wierer ja Hauser selvittivät ammuntansa puhtaasti. Naisten maailmancupia johtava norjalainen Marte Olsbu Röiseland sijoittui kahdeksanneksi.

Mari Eder oli 37:s ja nappasi ainoana suomalaisena maailmancup-pisteitä. Eder ampui yhden hudin niin makuu- kuin pystypaikoilta ja jäi vajaan kahden minuutin (1.43,0) päähän kärjestä. Suvi Minkkinen oli 56:s, Erika Jänkä 70:s ja Venla Lehtonen päätyi 81. sijalle.

Oberhofin maailmancup-taistot jatkuvat perjantaina miesten viestillä. Naisten viesti on vuorossa lauantaina ja yhteislähtökilpailut käydään sunnuntaina.

Tulospalvelu

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Dramaattinen tilanne ampumahiihdossa: Tandrevold jäi makaamaan ladun varteen toisen ammunnan jälkeen ja säikäytti voittaja-Eckhoffin – norjalaisvalmentaja avasi tilannetta NRK:lle

Stina Nilssonin ensimmäinen kansainvälinen ampumahiihtokisa täysin penkin alle – Suomen kansalaisuuden saanut Nastassia Kinnunen väläytti hyvää hiihtovauhtia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat