Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Dramaattinen tilanne ampumahiihdossa: Tandrevold jäi makaamaan ladun varteen toisen ammunnan jälkeen ja säikäytti voittaja-Eckhoffin – norjalaisvalmentaja avasi tilannetta NRK:lle

Kärkisijoista Oberhofin pikakilpailuissa kamppaillut Ingrid Landmark Tandrevold joutui keskeyttämän toisen ammunnan jälkeen.

urheilu
Ingrid Landmark Tandrevold hiihtää ylämäkeä pyssy selässään.
Tomi Hänninen

Norjalainen ampumahiihtäjä Ingrid Landmark Tandrevold joutui jättämään naisten pikakilpailun Oberhofin maailmancupissa kesken.

Tandrevoldin kisa alkoi lupaavasti. Hän ampui puhtaasti makuupaikalta ja oli hiihtovauhdillaan mukana kärkikahinoissa.

Pystypaikalta hän ampui yhden ohilaukauksen ja oli sen jälkeen yhdeksäntenä. Seuraavalle väliaikapisteelle 5,8 kilometriin Tandrevold ei enää päässyt. Tv-kuvissa näytettiin nopeasti, kuinka hän makasi maassa huoltojoukon ympäröimänä ja hänen päälleen alettiin asettaa toppatakkia.

Vielä ei tiedetä tarkalleen, mitä Tandrevoldille sattui, mutta Norjan joukkueenjohtaja Per Arne Botnan kertoi NRK:lle, että urheilijalla ei pitäisi olla mitään hätää (siirryt toiseen palveluun).

Norjalaisnaisten valmentaja Sverre Huber Kaas kommentoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun), että Tandrevold vietiin ambulanssilla takaisin stadionille, mutta hän voi hyvin.

– Hän meni shokkiin. Hän pidätti pitkään hengitystään ennen viimeistä laukausta, lähti suoraan sakkokierrokselle ja sai Tiril Eckhoffin takaa-ajajakseen. Siinä oli luultavasti vähän liikaa yhteen syssyyn. Hän huomasi, ettei kaikki ole täysin kunnossa, joten hän pysähtyi ja kävi makuulle, Kaas kommentoi kanavalle.

Tandrevoldin tilanne säikäytti myös kisan voittaneen Norjan Tiril Eckhoffin. Kaksikko lähti penkalta aivan peräkkäin sakkokierrokselle toisen ammunnan jälkeen.

– Olen tyytyväinen omaan kisaani, mutta hirvittävän huolissani Ingridistä. Hän on hyvä ystävä, joten tuollaista ei ole mukava nähdä. Se oli outo tilanne, koska menin hänestä ohi ja ajattelin, että hiihdämme viimeisen kierroksen yhdessä, mutta sitten hän katosi takaani.

Tandrevoldin alkukausi on sujunut vaihtelevasti. Parhaiten norjalaisella onnistui Hochfilzenin toinen kilpailuviikko, jolloin hän nappasi nolla-ammunnalla toisen sijan pikakisasta. Tätä seuranneessa takaa-ajossa Tandrevold jäi kahdella ohilaukauksellaan neljänneksi. Viikon päättäneessä yhteislähdössä hän oli 12:s.

Muita palkintokorokesijoja Tandrevoldilla ei toistaiseksi ole henkilökohtaisista kilpailuista tältä kaudelta.

Mari Eder oli Oberhofin pikakisassa parhaana suomalaisena 37:s.

Muokattu 14.1.2021 kello 17.09: Täsmennetty lisätiedoilla. Tandrevold vietiin stadionalueelle ambulanssilla. Kisan aikana hän kävi itse makaamaan, kun huomasi, ettei kaikki ole kunnossa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Norjan voittokulku jatkui ampumahiihdossa – Mari Eder maailmancup-pisteille

Stina Nilssonin ensimmäinen kansainvälinen ampumahiihtokisa täysin penkin alle – Suomen kansalaisuuden saanut Nastassia Kinnunen väläytti hyvää hiihtovauhtia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat