Hyppää sisältöön

"Aito hattutemppu" – Markku Kanerva kolmannen kerran putkeen Vuoden valmentajaksi, Huuhkajat jälleen Vuoden joukkue

Huuhkajien oivat esitykset palkittiin Suomen Urheilugaalassa.

Markku Kanerva kuvassa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai ansaittua kunniaa Suomen Urheilugaalassa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva palkittiin Vuoden valmentajana ja miesten maajoukkue Vuoden joukkueena. Kanerva valittiin Vuoden valmentajaksi jo kolmannen kerran peräkkäin.

– Huh! Aito hattutemppu, kolmas peräkkäinen ja neljäs kaiken kaikkiaan. Ihan uskomatonta. Tämä on tunnustus suomalaiselle jalkapallolle, teemme hyviä asioita, Kanerva tunnelmoi.

Kanerva sai Vuoden valmentaja -äänestyksessä 1 531 pistettä ja 244 ykkössijaa. Naisten jalkapallomaajoukkuetta luotsaava Anna Signeul oli äänestyksen kakkonen (1 099 pistettä ja 101 ykkössijaa) ja yleisurheiluvalmentaja Jarmo Kangas kolmas (540 pistettä ja 41 ykkössijaa).

Huuhkajat jälleen Vuoden joukkue

Kanerva paistatteli parrasvaloissa jo aiemmin illalla, kun miesten jalkapallomaajoukkue palkittiin Vuoden joukkueena. Miesten A-maajoukkue oli ykkönen myös vuonna 2019.

Huuhkajat sai urheilutoimittajien äänestyksessä 1 619 pistettä (259 ykkössijaa). Toiseksi äänestyksessä sijoittui jalkapallon naisten maajoukkue (1 236 pistettä, 109 ykkössijaa) ja kolmanneksi muodostelmaluistelun juniorien MM-kultaa voittanut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic (296 pistettä, 18 ykkössijaa).

Huuhkajien vuosi 2020 mullistui kevättalvella iskeneen koronapandemian takia. Taskussa oli kaikkien aikojen ensimmäinen EM-kisapaikka, mutta suunnitelmat menivät uusiksi.

– Oli poikkeuksellinen vuosi, sokerina pohjalla voitto maailmanmestari Ranskasta. Tämä vuosikin on haasteellinen, ohjelmassa on EM-turnaus ja MM-karsinnat alkavat, Kanerva kertoi.

Lue myös:

.
.