Hyppää sisältöön

Vuoden urheilijaksi valittu Lukas Hradecky piti omannäköisen kiitospuheen: "And twelve points goes to Turku!"

Lukas Hradeckyn mielestä se, että hän on syntynyt ulkomailla, tekee Vuoden urheilija -valinnasta vieläkin erityisemmän.

Iloisena velikultana tunnettu Lukas Hradecky on pitänyt huolta, että Suomen maajoukkueen tapahtumissa on ollut hauskaa ja fanit on otettu aina huomioon. Kuva: Tomi Hänninen

Vuoden urheilijaksi valittu Lukas Hradecky piti Urheilugaalassa omannäköisen kiitospuheensa Berliinistä käsin.

– Hyvää iltaa, Helsinki ja Suomi. This is Berlin speaking. And twelve points goes to Turku! videopuhelun välityksellä kiitospuheensa Urheilugaalassa esittänyt Hradecky sanoi nauraen ja viittasi Euroviisujen pistelaskuun.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti voitti Vuoden urheilija -palkinnon lopulta selvin numeroin, sillä toiseksi tullut golfari Sami Välimäki jäi hänestä yli 500 pistettä.

Hradecky halusi kiittää ensimmäiseksi palkinnostaan vanhempiaan, joiden arveli katsovan gaalaa Turun Runosmäessä.

– Ilman teitä en todellakaan olisi tässä maailmassa. En tiedä, oliko ystävänpäivä vai mikä, jolloin meikäläisen uinti lähti tätä maailmaa kohti, hän sanoi.

Hradecky halusi korostaa myös sitä, että hän on ensimmäisiä tai jopa ensimmäinen ulkomaalaistaustainen tai ulkomailla syntynyt Vuoden urheilija. Hradecky on syntynyt Bratislavassa.

– Se nostaa tätä vielä erityisemmäksi. Vaikka juuret ovat muualla, niin puu – vaikka tämä vähän laholatvainen jo onkin – on kasvanut Turussa. Joten kiitos sille kannustavalle ja opettavaiselle ympäristölle.

Hradecky kertoi pienempänä hypänneensä bussi numero 18:aan aina aamutunteina ja lähti Runosmäestä harjoituksiin unelmat silmissä.

– Ja nyt ollaan täällä Bundesliigassa, Hradecky sanoi ja jakoi kiitoksensa myös nykyiselle seurajoukkueelleen Bayer Leverkusenille, joka mahdollistaa hänen unelmansa jatkamisen.

– Ja ennen kaikkea Huuhkajille, josta todellakin on tullut minun tukeni ja turvani tuolla maailman valloituksessa. En malta odottaa, miten tarina jatkuu 2021!

Lue myös:

.
.