1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Dakar-ralli vaati taas uhrin, ranskalainen moottoripyöräilijä menehtyi vammoihinsa

Pierre Cherpin kaatui viime sunnuntain etapilla Saudi-Arabiassa.

Pierre Cherpin (oikealla) kuvattuna 3.1.2021. Kuva: AOP

Tänään päättyvä Dakar-aavikkoralli on vaatinut kuolonuhrin, kun ranskalainen moottoripyöräilijä Pierre Cherpin menehtyi sunnuntaina saamiinsa vammoihin. Kisajärjestäjien mukaan Cherpin, 52, kuoli, kun häntä siirrettiin lentäen hoitoon Ranskaan.

Cherpin kaatui viime sunnuntain etapilla Saudi-Arabiassa. Hän oli ajamassa 178 kilometrin tuntinopeutta ja loukkaantui vakavasti.

Neljättä kertaa aavikkorallissa ajanut Cherpin löytyi tajuttomana reitiltä. Hänet vietiin ensin sairaalaan Sakarassa, kunnes hänet siirrettiin hoitoon Jeddaan. Hänet leikattiin Saudi-Arabiassa, ja kisajärjestäjien mukaan hänen tilansa oli vakaa ennen siirtoa Lilleen.

Ennen tämänvuotista kisaa Cherpin kuvasi itseään amatööriajajaksi, joka haluaa nähdä sellaisia seutuja, joihin ei pääsisi ilman ajamista. Hänelle ajaminen oli intohimo, mutta myös lopulta kohtalokas harrastus.

Myös viime vuonna Dakar-aavikkoralli vaati kuolonuhrin, kun portugalilainen moottoripyöräilijä Paulo Goncalves menetti henkensä kisassa. Hän oli mukana kisassa 13. kertaa.

Lue myös:

Kartturilegenda muistelee hengenvaarallista aavikkorallia, joka päättyi suomalaisjuhliin: "Jos jotain olisi tapahtunut, autosta ei olisi varmasti ehtinyt millään ulos"