Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Aalto ja Kytösaho säväyttivät karsinnassa – koko suomalaisnelikko selvisi Zakopanen kilpailuun

Zakopanen maailmancupissa hypätään lauantaina joukkuekilpailu. Suomalaishyppääjät selviytyivät sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun.

mäkihyppy
Antti Aalto
Antti Aalto oli viides Zakopanen karsinnassa.European Pressphoto Agency EPA

Suomen mäkihyppääjät Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen selvisivät sunnuntaina Puolan Zakopanessa hypättävään maailmancupin henkilökohtaiseen kilpailuun.

Aalto venytti perjantai-illan karsinnassa 137 metriä ja ylsi peräti viidenneksi. Kytösaho hyppäsi 135,5 metriä ja täydensi suomalaisonnistumista karsinnan kahdeksannella sijalla.

Määttä (123,5) ja Nousiainen (117,5) joutuivat hetken jännittämään kisapaikkojaan, mutta etenivät lopulta selkeästi kilpailuun.

Aalto on tällä kaudella onnistunut karsinnassa aiemminkin. Rukan maailmancupin karsinnassa hän sijoittui kahdeksanneksi ja mäkiviikolla Oberstdorfissa hän oli karsinnan kuudes.

Kytösaho taasen on viime aikoina hypännyt uransa parhaita sijoituksia maailmancupissa. Innsbruckissa Kytösaho sijoittui 21:nneksi ja Titisee-Neustadtissa ensin 20:nneksi ja seuraavana päivä 25:nneksi.

Jo harjoituksissa väläytellyt Japanin Yukiya Sato oli karsinnan etevin HS140-mäessä. Hän leiskautti 133 metriä ja kasasi parhaat pisteet. Maailmancupia johtava Norjan Halvor Egner Granerud sen sijaan ei ole päässyt vielä sinuiksi Zakopanen mäen kanssa. Hän ei onnistunut harjoituksissa eikä karsinnassakaan, hänen hyppynsä kantoi ainoastaan 117 metriin ja toi 43. sijan.

Lauantaina suomalaisnelikko tavoittelee menestystä joukkuemäessä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Asiantuntija suitsuttaa suomalaishyppääjien suorituksia mäkiviikolla – kymppisakki vain ajan kysymys: "Ei enää isoista asioista kiinni"

Kuningaskotka Janne Ahonen seurasi tyytyväisenä harvinaista Innsbruckin kisaa: suomalainen mäkihyppy on mennyt eteenpäin – "Askeleet ovat pieniä, mutta askeleita kuitenkin"

Antti Aalto on saanut Niko Kytösahosta tasavahvan kirittäjän – asiantuntija muistuttaa valmennusjohdon tärkeästä päätöksestä: "Se vaikuttaa positiivisesti ilmapiiriin"

Titisee-Neustadtissa nähtiin norjalaisjuhlat – Niko Kytösaho ylsi jälleen maailmancup-pisteille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat