Lauri Markkanen palasi ja heitti 16 pistettä – "Pari kertaa olin aika puhki"

Korona-altistuksen takia sivussa ollut Markkanen pääsi jälleen Bullsin peleihin.

NBA
Lauri Markkanen plokkaa.
Lauri Markkanen oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Getty Images

Lauri Markkanen palasi NBA-joukkue Chicago Bullsin avauskokoonpanoon perjantaina. Korona-altistuksen takia sivussa ollut Markkanen nähtiin parketeilla viimeksi 29. joulukuuta. Hän oli altistuksen vuoksi sivussa peräti seitsemän peliä.

Markkasen paluu oli tappiollinen, sillä Oklahoma City Thunder voitti jatkoajalle venyneen kotipelinsä pistein 127–125. Bulls johti ottelua vielä puoliajalla 18 pisteellä, mutta Oklahoma puski väkisin rinnalle ja lopulta ohi.

Suomalainen koripallotähti heitti ottelussa 16 pistettä, kahmi kuusi levypalloa, otti yhden riiston ja blokkasi kaksi kertaa. Markkanen sai vastuuta 35 minuuttia ja hän upotti pelitilanneheitot sisään saldolla 5/14. Yhdeksästä kolmen pisteen yrityksestä sisään meni vain kolme. Vapaaheittoviivalla suomalaisen saldo oli täydellinen 3/3.

– Henkilökohtaisesti tuntui hyvältä. Tietenkin kestää hetken saada jalat alle. Pari kertaa olin aika puhki, koska en ole pelannut kahteen viikkoon. Muuten tuntui hyvältä, Markkanen kertoi.

Markkanen oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja. Zack LaVine oli tuttuun tyyliin tehokkain – hän pussitti 35 pistettä. LaVinella oli jatkoajan viimeisillä sekunneilla mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta hänen kolmen pisteen heittonsa meni ohi.

Bulls sortui kokonaisuudessaan 25 menetykseen, jotka olivat ratkaisevassa asemassa, kun Thunder kiri toisen puoliajan aikana.

– Olimme 20 pistettä johdossa ja aloimme menettämään palloa. He pistivät painetta meihin, kun olimme hyökkäyksessä. Emme pystyneet vastaamaan fyysisyydessä ja meidän pitää olla kovempia pallon kanssa. Meillä taisi olla seitsemän peräkkäistä menetystä kolmannella neljänneksellä. Me emme voi menettää palloa noin paljon ja odottaa, että voitamme, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Oklahoman tehopelaaja oli 33 pistettä kirjannut Shai Gilgeous-Alexander, joka teki piste-ennätyksensä.

Chicago on hävinnyt tämän kauden otteluistaan kahdeksan ja voittanut neljä.

Siirry NBA:n taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

Seitsemän peliä huilannut Markkanen palasi Bullsin harjoituksiin – odotti soittoa, jota onneksi ei tullut

Petteri Koposen uusi osoite selvillä: Sopimukseen italialaisseura Pallacanestro Reggianan kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat