Suora

 • Inomhus-EM i friidrott, fredag morgon (svenskt referat)
 • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, aamupäiväkilpailut
 • Yleisurheilun halli-EM
 • Elävä arkisto esittää
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • VM på skidor, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Miesten viestihiihto 4 x 10 km
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Världscupen i skidskytte, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Ampumahiihdon MC
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Miesten mäkikilpailu HS 137, 1. kierros
 • VM på skidor, herrarnas backhoppning (svenskt referat)

Eero Hirvosen upea taistelu loppukirissä riitti – Suomi kolmas yhdistetyn parisprintissä

Suomen kaksikko Ilkka Herola - Eero Hirvonen oli kolmas Val di Fiemmessä. Katso hiihdon jännittävät ratkaisuhetket kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Ilkka Herola ja Eero Hirvonen

Suomen kaksikko Ilkka Herola ja Eero Hirvonen sijoittui kolmanneksi yhdistetyn maailmancupin parisprintissä Val di Fiemmessä. Hirvonen taisteli hienosti loppukirissä Saksan kakkosjoukkueen ja Norjan edelle.

Saksa ja Itävalta ratkaisivat voiton kaukana edellä. Saksa löi Itävallan loppukirissä. Suomi hävisi voittajalle 50 sekuntia.

Saksan voittajajoukkueen muodostivat Eric Frenzel ja Fabian Riessle. Itävallan joukkueeessa hyppäsivät ja hiihtivät Lukas Greiderer ja Johannes Lamparter.

Suomi oli hyvissä asemissa jo mäkiosuuden jälkeen. Ilkka Herolan 102,5 -metrinen hy Itppy oli koko mäkiosuuden neljänneksi pisin. Suomen kaksikko oli mäen jälkeen yhdeksäntenä, mutta vain 38 sekuntia kärjestä.

Ero lähti kaventumaan, mutta hitaasti. Suomi nousi välillä 23 sekunnin päähän kärjestä, mutta Itävalta ja Saksa pitivät kärjessä niin hyvää vauhtia, että ero kasvoi jälleen jo 45 sekuntiin. Suomi oli mukana isossa ryhmässä, joka taisteli kolmannesta sijasta.

Viimeisellä osuudella kolmossijasta taisteli enää kolme joukkuetta, jotka kyttäilivät toisiaan välillä lähes kävelyvauhtia. Loppukirissä Hirvonen näytti jo jäävän ahtaaseen väliin, mutta onnistui nousemaan kirikamppailun voittajaksi ja nostamaan samalla Suomen kisan kolmanneksi.

Herola ja Hirvonen ylsivät parisprintissä maailmancupin palkintokorokkeelle edellisen kerran vuonna 2019, jolloin he voittivat Lahdessa. Herolalle Val di Fiemmen palkintokoroke alkaa tulla tutuksi, sillä hän oli perjantaina henkilökohtaisen kilpailun kakkonen

Suomen kakkosjoukkue Leevi Mutru/Arttu Mäkiaho oli 16:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Saksan ja Itävallan kakkosjoukkueet taktikoivat Herolan ja Hirvosen ulos voittotaistosta, mutta se ei jäänyt vaivaamaan suomalaisia: "Totta kai nyt on ihan huikeat fiilikset"

Asiantuntija hehkutti väsyneeltä näyttäneen Hirvosen kypsää hiihtoa, joka ratkaisi kolmossijan – kärkijoukkueet oppivat Herolan mahti-iskusta: "Varmasti taktiikkapalaveri oli pidetty"

Ilkka Herolan hieno leiskautus pitää Suomen mukana yhdistetyn parikilpailun voittokamppailussa

Ilkka Herolalla on sunnuntaina mahdollisuus historialliseen saavutukseen – asiantuntija uskoo, että suomalainen voi voittaa lajia hallitsevan Riiberin vielä tällä kaudella

Toiseksi noussut Herola terrorisoi päävalmentajan ohjeet iskemällä viimeiseen ylämäkeen – loppukiri yllätti Kukkosen täysin: "En ole ikinä nähnyt häneltä vastaavaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat