Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.

Riikka Honkasen kohtalona oli keskeytys Kranjska Goran suurpujottelussa – Marta Bassino laski vakuuttavaan voittoon

Voitolla Bassino nousi suurpujottelucupin kärkeen.

urheilu
Alppihiihtäjä Riikka Honkanen laskee rinnettä alas keskeytyksen jälkeen
Riikka Honkanen ei selvinnyt maaliin Kranjska Goran ensimmäisessä suurpujottelussa. Christian Bruna/AOP

Riikka Honkasen kisa jäi jälleen avauskierrokseen. Suomalaislaskijan linja valui liian alas radan keskipaikkeilla eikä hän onnistunut enää pysymään radalla. Keskeytys oli Honkaselle kauden kolmas.

Honkasen kaikki yhdeksän maailmancupin osakilpailua tällä kaudella ovat päättyneet avauskierrokseen. Hän on keskeyttänyt kolme kertaa ja kuudesti vauhti ei ole riittänyt paikkaan toisella kierroksella.

Seuraava mahdollisuus maailmancupin pisteisiin suomalaisella on sunnuntaina, kun Kranjska Gorassa lasketaan toinen suurpujottelu.

Avauskierroksen jälkeen kärkipaikalla oli italialainen Marta Bassino. Hän selvitti radan 27 sadasosaa sveitsiläistä Michelle Gisiniä nopeammin. Alle sekunnin päässä Bassinosta olivat myös slovakialainen Petra Vlhova, yhdysvaltalainen Mikaela Shiffrin ja Ranskan Tessa Worley.

Bassino piti kärkipaikkansa myös toisella laskulla. Voitto oli selvä, toiseksi kirinyt Worley jäi kahdeksan kymmenyksen päähän. Kolmanneksi kisassa laski Gisin. Kaikista lajeissa pisteitä napsiva sveitsiläinen otti nyt uransa ensimmäisen palkintokorokepaikan suurpujottelussa. Muissa lajeissa hän on kiilannut kolmen kärkeen jo aiemmin.

Juttuun on päivitetty kilpailun tulokset.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Marcus Sandell muisteli karmaisevaa hetkeä ennen omaa starttiaan, kun näki Kalle Palanderin loukkaantuvan – "Tämä on aika raakaa peliä"

Suomen alppitoivo Rosa Pohjolaisen kausi päättyi loukkaantumiseen

Loukkaantuminen oli kova isku huippukuntoiselle alppihiihtolupaukselle – toipuminen hyvässä vauhdissa: "Tatsi ei ole kadonnut mihinkään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat