Suora

  • Urheiluruutu

Miesten maailmancupin pujotteluun saatiin uusi voittaja – Manuel Felleristä tuli jo kauden viides pujottelumestari

Miesten maailmancupin pujotteluissa voitto on tällä kaudelle mennyt joka kerta eri laskijalle.

alppihiihto
Manuel Feller juhlii uransa ensimmäistä maailmancupin voittoa suksiaan nostellen.
Manuel Feller nappasi uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton Flachaun pujottelussa.Christian Bruna/EPA

Itävallan Manuel Felleristä tuli kauden toinen miesten pujottelun itävaltalaisvoittaja. Lauantaina Flachaussa kolmanneksi laskenut Marco Schwarz voitti edellisen pujottelukilpailun. Nyt uransa avausvoiton maailmancupissa ottanut Feller nousi pujottelucupin kärkeen.

Feller oli avauskierroksella kolmanneksi nopein. Parasta vauhti avauslaskussaan piti Clément Noël. Norjan Sebastian Foss-Solevåg jäi 23 sadasosaa ranskalaisesta ja Feller oli vain kaksi sadasosaa Foss-Solevågia verkkaisempi.

Ratkaisevassa, toisessa laskussa Feller oli kierroksen nopein. Noël laski toiseksi ja kolmas oli Schwartz. Tasaisesti kärkisijoille laskeneilla itävaltalaisilla on pujottelucupissa kaksoisjohto.

Maailmancupin kokonaiskisaa johtava Ranskan Alexis Pinturault kasvatti johtoaan yhdeksännellä sijallaan. Hän tarvitsee pisteitä pujottelusta, sillä toisena ja kolmantena olevat Aleksander Aamodt Kilde ja Marco Odermatt keräävät todennäköisesti ranskalaista enemmän pisteitä tulevista vauhtikisoista Kitzbühelistä.

Viime kauden pujottelumestarin Norjan Henrik Kristoffersenin tämän kauden ongelmat jatkuivat edelleen. Hän oli avauskierroksella vasta 23. ja eroa kärkeen kertyi 1,72 sekuntia.

Toinenkaan kierros ei tuonut helpotusta norjalaisen tilanteeseen. Hän oli kisan kahdeksastoista.

Kristoffersen on onnistunut laskemaan tällä kaudella kerran voittoon. Hän oli kauden toisen pujottelun paras. Muut pujotteluvoittajat ovat Sveitsin Ramon Zenhäusern ja Saksan Linus Strasser.

Suomalaisia ei ollut mukana kisassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Riikka Honkasen kohtalona oli keskeytys Kranjska Goran suurpujottelussa – Marta Bassino laski vakuuttavaan voittoon

Marcus Sandell muisteli karmaisevaa hetkeä ennen omaa starttiaan, kun näki Kalle Palanderin loukkaantuvan – "Tämä on aika raakaa peliä"

Suomalaiset vastustivat jääräpäisesti lähes kaikkea muutosta hiihtolajeissa – "Se oli sisäänajettu meihin suomalaisiin urheilijoihin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat