Saksa otti viestivoiton lähes kahden vuoden tauon jälkeen – Suomi ehti maaliin kolmantenatoista

Saksa ratkaisi voiton viimeisellä pystypaikalla.

ampumahiihto
Suvi Minkkinen skidar nedåtböjd.
Viestin avannut Suvi Minkkinen oli ampumapenkalla paras suomalainen.imago images/CEPix/ All Over Press

Suvi Minkkinen avasi Suomen viestin hyvin. Hän oli penkalla avausosuuden viejistä kolmanneksi nopein käytettyään pystypaikalla yhden varapatruunan.

Minkkinen toi viestin vaihtoon sijalla seitsemän ja lähetti matkaan Mari Ederin. Selkä- ja niskavaivoista kärsinyt suomalainen joutui käyttämään makuupaikalla kaksi varapatruunaa. Eder joutui myös pystypaikalla turvautumaan kahteen varapatruunaan. Verkkaisista ammunnoista ja varapatruunoista huolimatta Eder toi Suomen vaihtoon yhdentenätoista.

Venla Lehtonen pääsi matkaan yhdessä Suomen taakse pudonneen Norjan viestinviejän, Tiril Eckhoffin, kanssa. Lehtonen ja Eckhoff joutuivat molemmat turvautumaan kahteen varapatruunaan makuupaikalla. Norjalainen kuitenkin selvitti ampumapaikan suomalaista nopeammin ja pääsi matkaan yhdeksäntenä. Lehtonen oli makuupaikan jälkeen sijalla kaksitoista.

Pystypaikan Lehtonen selvitti niin ikään kahden varapatruunan turvin. Erika Jänkä pääsi ankkuriosuudelle kolmantenatoista. Jänkä selvitti makuupaikan suoraan lippaalta ja nosti Suomen sijoitusta yhdellä pykälää, kahdenneksitoista.

Hän kuitenkin putosi takaisin kolmanneksitoista, kun pystypaikalla kului kaksi ylimääräistä patruunaa. Jänkä toi viestin maaliin samalla sijalla.

Valko-Venäjä nousi kolmannen osuuden pystypaikalla kärkeen, kun muilla joukkueilla oli hankaluuksia. Erityisesti viestiä hallinnut Ranska oli ongelmissa. Puhtaasti makuupaikan selvittänyt Justine Braisaz Bouchet joutui pystypaikan jälkeen kiertämään sakkoringin kahteen kertaa.

Saksa kuitenkin otti Valko-Venäjän kiinni pian viimeisen vaihdon jälkeen ja joukkueet tulivat ankkuriosuuden makuuammuntapaikalle yhdessä. Elena Kruchinkina ja Franziska Preuss selvittivät ammunnan puhtaasti ja tasatahtiin.

Kaksikko saapui myös kisan viimeiseen ammuntaan yhtäaikaa. Saksalainen ratkaisi kisan voiton pystyammunnassa. Hän selvitti paikan nopeasti ilman varapatruunoita, kun Kruchinkina joutui käyttämään kaksi varapatruunaa.

Saksa nappasi viestistä voiton lähes kahden vuoden tauon jälkeen joukkueella Vanessa Hinz, Janina Hettich, Denise Herrmann ja Preuss. Valko-Venäjä oli viestin toinen ja Ruotsi kolmas. Norja nosti sijoitustaan päätösosuudella ja oli viestin seitsemäs.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomi rutisti miesten viestissä kymppisakkiin – Saksan täydellinen romahdus tarjoili voiton Ranskalle

Niska- ja selkävaivat piinanneet Mari Ederiä jo viikkoja – "Emme ole päässeet kiinni siihen, miten tätä pitäisi hoitaa"

Pikakisan keskeyttänyt Tandrevold kilpailee lauantaina viestissä – kertoi medialle lisätietoja mystisestä vaivasta, joka johti pelottavaan tilanteeseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat