Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

MM-jääkiekosta päätös ehkä jo maanantaina – "Koronan takia helpointa olisi järjestää kisat yhdessä paikassa Latviassa"

IIHF on ollut paineen alla kisojen suhteen, sillä Valko-Venäjällä pelaaminen herättää kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen myötä.

jääkiekko
Kalervo Kummola
Kalervo Kummola on IIHF:n varapuheenjohtaja. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF saattaa tehdä huomenna maanantaina päätöksen siitä, pelataanko kevään miesten MM-turnaus Valko-Venäjällä. Asiasta kertoi IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel uutistoimisto Tassille (siirryt toiseen palveluun), ja IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vahvistaa asian STT:lle.

IIHF on ollut paineen alla kisojen suhteen, sillä Valko-Venäjällä pelaaminen herättää kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen myötä. Kummolan mukaan enemmistö liitossa on sitä mieltä, ettei Valko-Venäjällä pelata. Näin oli asia Kummolan mukaan jo ennen lauantaisia tietoja, joiden mukaan suursponsori Skoda kertoi vetäytyvänsä MM-kilpailujen yhteistyökumppanien joukosta, jos Valko-Venäjä saa säilyttää kisaisännyytensä.

– Ei tuo sponsorihomma enää vaikuta, enemmistö on ollut jo ennen sitä sitä mieltä, ettei mennä Valko-Venäjälle. Ja jos päätös maanantaina saadaan, se ei voi olla mikään muu kuin se ettei Valko-Venäjällä pelata, Kummola kertoi.

Toinen kisaisäntä Latvia ilmoitti jo loppukesästä, ettei se haluaisi järjestää kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Lisäksi moni osallistujamaa on ilmaissut huolensa Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta.

MM-kilpailut pitäisi järjestää Minskissä ja Riiassa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta. Kummola kertoo, että mikäli Valko-Venäjä putoaa isännän roolista, päätöstä kisaisännästä ei saada vielä maanantaina aikaan.

– Koronan takia helpointa olisi järjestää kisat yhdessä paikassa Latviassa. Jos toinen lohko pelataan jossain muualla, niin silloin vaihtoehtoina ovat Slovakia tai Tanska, Kummola toteaa.

Pohdittavaa riittää, sillä Latviassa on kysymysmerkkiä tarvittavan toisen hallin suhteen.

– Mikäli koko kisat ovat Latviassa, niin toinen lohko voitaisiin pelata jalkapallostadionilla, Kummola mainitsee tilanteesta Latvian suhteen.

Lue myös:

Jääkiekon MM-kisojen suursponsorilta kovaa painetta IIHF:n suuntaan: yhteistyö loppuu, jos Valko-Venäjällä pelataan

Ruotsalaiselta tähtipakilta täystyrmäys Valko-Venäjän MM-kisoille – kommentoi Aftonbladetille: "En missään nimessä aio pelata"

Rene Fasel selvitti sveitsiläismedialle tapaamistaan Lukašenkan kanssa, myönsi leikkineensä tulella halailullaan: "Se näytti hieman tyhmältä"

Valko-Venäjälle etsitään korvaajaa jääkiekon MM-kisojen isännäksi: Suomella olisi valmiudet järjestää kisat, mutta se on tuskin vaihtoehto – "Talouspuoleen liittyy kysymyksiä"

Kommentti: Diktaattorin halailua oli oksettavaa katsoa – Kansainvälisen jääkiekkoliiton on tehtävä nyt kaksi isoa päätöstä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat