Hyppää sisältöön

Valioliiga kielsi pelaajia juhlimasta maaleja läheisissä tunnelmissa – Leicesterin pelaajat löysivät ongelmaan kekseliään ratkaisun

Suurin osa Valioliigan joukkueista ei piitannut lauantaina uusista koronaohjeista.

Leicesterin pelaajat keksivät koronaturvallisen tavan juhlia maaleja. Kuvassa Youri Tielemans, James Maddison ja Timothy Castagne. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliiga kielsi pelaajia juhlimasta maaleja yhdessä koronavirusrajoituksiin vedoten. Tartuntamäärät ovat olleet sarjassa kasvussa ja monet pelaajat ovat jääneet kiinni sarjan koronasääntöjen vastaisesta toiminnasta pelikentän ulkopuolella.

Lauantain kierroksella maalijuhlat jatkuivat kuitenkin entiseen malliin. Häntäpään West Bromwich voitti paikallisottelussa Wolverhamptonin 3–2 ja pelaajat juhlivat maaleja toisiaan halaten.

– On vaikea hallita tunteitaan. Emme olleet voittaneet pitkään aikaan, joten tapahtunut on helppo ymmärtää, West Bromwichin päävalmentaja Sam Allardyce sanoi BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Chelsea löi puolestaan naapurinsa Fulhamin 1–0 Mason Mountin maalilla, jota seurasi läheiset onnittelut joukkuekavereilta.

– Elämme nyt tällaisessa maailmassa, mutta jalkapallo on intohimon asia. Haluamme juhlia yhdessä. Meidän täytyy olla varovaisia, mutta emme halua poistaa pelistä liikaa intohimoa, Mount kommentoi.

West Bromwichin pelaajat eivät totelleet Valioliigan ohjeistusta vaan juhlivat voittoa estottomasti. Kuva: AOP

Leicester nousi sarjassa toiseksi voittamalla Southamptonin 2–0, mutta juhlat olivat uusien sääntöjen mukaiset. Ensimmäisen maalin tehnyt James Maddison tuuletti osumaansa sopivan turvaetäisyyden päästä. Pelaajat suorittivat toistensa kanssa etäkättelyt.

– Meille kerrottiin, että jos haluamme jalkapallon jatkuvan, meidän on kenties toteltava. Jalkapallo antaa meille vaikeina aikoina voimaa, Maddison sanoi.

Leicesterin päävalmentajan Brendan Rodgersin ohjeet menivät pelaajistolle perille. Harvey Barnesin 2–0-maalia juhlittiin kantapäätervehdyksin.

– Sanoin pelaajille, että yhteisen juhlinnan kieltäminen on otettu vastaan negatiivisesti. Toivoin heitä olemaan asian suhteen positiivisia ja luovia. Kannattajat haluavat yhä nähdä pelaajat juhlimassa, joten tarvitsemme vain luovuutta.

Tunteiden hillitseminen on erityisesti puntarissa sunnuntain kärkiottelussa arkkivihollisten Liverpoolin ja Manchester Unitedin välillä. Valioliigassa pelataan sunnuntaina myös ottelut Sheffield United–Tottenham ja Manchester City–Crystal Palace.

Lue myös:

.
.