Hyppää sisältöön

Arvi Savolainen jyräsi finaalivastustajansa Zagrebissa 8–0 kolmessa minuutissa – "Tuollaista en ole hetkeen nähnyt"

Lahtelaispainija oli Zagreb Openin finaalissa täysin ylivoimainen.

Kuva: Markku Rantala / YLE

Kreikkalais-roomalaisen painin huippulupaus Arvi Savolainen on voittanut Kroatiassa järjestetyn Zagreb Open -painikilpailun 97-kiloisten sarjassa. Savolainen, 22, kukisti finaalissa Liettuan Vilius Laurinaitisin murskalukemin 8–0.

Ottelu oli ohi kolmessa minuutissa.

– Täytyy sanoa, että finaali oli jopa brutaali esitys. Se oli kolme minuuttia ja näkemiin. Tuollaista en ole kyllä hetkeen nähnyt. Liettualainen kumminkin ihan ok tekijä hänkin. Arvi paini sillä omalla aggressiivisella tyylillään, meni koko ajan raa'asti päälle vaan, Yle Urheilun painitoimittaja ja -asiantuntija Jarkko Ala-Huikku arvioi.

Savolainen ja Laurinaitis, 28, ovat toisilleen tutut harjoitusvastustajat. Ala-Huikku uskoo, että Savolaisella oli jo ottelun alkaessa henkinen yliote liettualaisesta.

– Savolainen teki pisteitä juuri niillä asioilla, millä yleensäkin, eli työnsi vastustajan muutaman kerran ulos matolta. Jotenkin fyysinen ylivoima siitä paistoi. Liettualainen ei päässyt missään vaiheessa mukaan peliin.

Suomalaispainijat onnistuivat Zagrebissa kokonaisuudessaan mainiosti. Lauantaina alle 97-kiloisten sarjassa Savolaiselle hävinnyt Elias Kuosmanen pääsi keräilyottelun voitettuaan pronssiotteluun, jossa hän sai luovutusvoiton Norjan Felix Baldaufilta.

Mikko Peltokangas kampesi 72-kiloisten pronssiottelussa 9–8-voiton uzbekistanilaisesta edellisten MM-kisojen hopeamiehestä Aram Vardanyanista.

Vili Ropponen taipui 87-kiloisten sarjan pronssiottelussa Turkin Dogan Göktasille 0–7.

Päivitetty kello 22.44: Täydennetty juttua Jarkko Ala-Huikun kommenteilla.

Lue myös:

Arvi Savolainen voitti Elias Kuosmasen ja paini finaaliin Kroatiassa

Suomen menestystoivot Tokion olympialaisiin kärsineet häiritsevästä ongelmasta lähes vuoden ajan – painin maajoukkuevalmentajalta huolestuttava kiteytys tilanteesta