Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Norjan ykköstykki Kläbo ja ruotsalaistähdet jättävät Salpausselän kisat väliin

Charlotte Kalla palaa koronatauolta maailmancupin kisoihin Lahdessa. Johannes Hösflot Kläbon paluu lykkääntyy Faluniin.

hiihto
Maja Dahlqvist, Linn Svahn ja Emma Ribom
Maja Dahlqvist (vas.) ja Linn Svahn jättävät Salpausselän kisat väliin. Sen sijaan Emma Ribom (oik.) kisaa Lahdessa.Getty Images

Maastohiihdon kolminkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Charlotte Kalla palaa koronatauolta maailmancupiin Salpausselän kisoissa loppuviikosta. Kalla sairastui koronavirukseen marraskuussa ennen maailmancupin alkua ja tervehtyi kilpailukuntoon vasta joulun alla.

Kalla aloitti kautensa Östersundin kansallisissa kilpailuissa ja sijoittui seitsemänneksi yli kaksi minuuttia kilpailun voittanutta Ebba Anderssonia hitaampana.

Myös selkävaivoista toipunut Jens Burman hiihtää Lahdessa kauden ensimmäisen kilpailunsa maailmancupissa.

Ruotsin naishiihtäjistä Frida Karlsson sekä sprinttihiihtäjät Linn Svahn ja Maja Dahlqvist jäävät pois Salpausselän kisoista. Kolmikko palaa maailmancupiin Falunissa tammikuun lopussa.

Kläbo luopui Salpausselän kisoista

Norjan mieshiihtäjien ykköstykki Johannes Hösflot Kläbo jää pois Salpausselän kisoista. Kläbo palasi pitkän harjoitusjakson jälkeen kisoihin maan mestaruuskisoissa Trondheimissa, ja hän haluaa nyt palautua kolmesta ankarasta kilpastartista.

Norjalaiset osallistuivat marraskuun lopulla maailmancupin avaukseen Rukalla, mutta he eivät kilpailleet joulukuun cupeissa eivätkä alkuvuodesta Tour de Ski -kiertueella.

Norjan maajoukkue katsoi koronariskin liian suureksi, joten hiihtäjät keskittyivät vuodenvaihteen molemmin puolin harjoitteluun ja keskinäisiin harjoituskilpailuihin.

Muut Norjan parhaat hiihtäjät palaavat maailmancupiin loppuviikosta Lahdessa. Norjan mestaruuskisoissa uransa 16. mestaruuden maanantaina saavuttanut Therese Johaug jättää mestaruuskisojen tiistain startin väliin varta vasten keskittyäkseen Salpausselän kisoihin.

Norja lähettää Lahteen kuusi mies- ja kuusi naishiihtäjää.

Lahdessa hiihdetään lauantaina naisten 15 ja miesten 30 kilometrin yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina viestit. Maailmancup jatkuu Lahden jälkeen Ruotsin Falunissa. Oberstdorfin MM-kilpailut järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lue myös:

Iivo Niskanen palaa pitkän tauon jälkeen maailmancupiin Lahdessa – tässä Suomen joukkueet Salpausselän kisoihin

Jasmi Joensuu onnistui tekemään veljen vanhoilla suksillakin hyvän kilpahiihdon – nyt katse on siirretty jo MM-sprinttiin ja siksi hän hiihtää Lahdessa vain viestin

Therese Johaug karisti mietteet MM-pariviestistä

Kläbo jäi Norjan mestaruuskisoissa 15:nneksi – maajoukkuevalmentaja vertasi tähtihiihtäjää Petter Northugiin ja vakuutti, ettei hätää ole

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat