Suora

 • Inomhus-EM i friidrott, fredag morgon (svenskt referat)
 • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, aamupäiväkilpailut
 • Yleisurheilun halli-EM
 • Elävä arkisto esittää
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • VM på skidor, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Miesten viestihiihto 4 x 10 km
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Världscupen i skidskytte, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Ampumahiihdon MC
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Miesten mäkikilpailu HS 137, 1. kierros
 • VM på skidor, herrarnas backhoppning (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Miesten mäkikilpailu HS 137, 2. kierros
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.

Jyrätyksi tulleen sankari-Korpisalon käämit kärähtivät NHL-ottelun loppuhetkillä: ”Täysi farssi!”

Columbuksen NHL-maalivahti Joonas Korpisalo tuohtui kyseenalaisesta Detroitin maalista, joka hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen maanantai-iltana. Columbus vei pelin silti 3-2.

urheilu
 Maalivahti Joonas Korpisalo oli Columbus Blue Jacketsin avainpelaaja Detroit-ottelussa
Maalivahti Joonas Korpisalo oli Columbus Blue Jacketsin avainpelaaja Detroit-ottelussaGetty Images

Vaikka myöhään maanantai-iltana Suomen aikaan pelattu ottelu Detroitissa oli Columbukselle vasta kauden kolmas koitos, jonkinlaisesta pakkovoitosta puhuminen ennakkoon ei ollut lainkaan liioiteltua. Columbukselle kolmas peräkkäinen tappio olisi saattanut suistaa Jarmo Kekäläisen johtaman ryhmän heti alkuunsa sivuraiteelle.

Eikä Columbus hyvin autokaupungissakaan aloittanut. Detroit johti ottelua Bobby Ryanin osumalla pitkään ennen kuin vierasjoukkue käänsi ottelun edukseen kolmella peräkkäisellä osumalla.

– Vaikka aika alussa ollaan vielä, niin olihan tämä tärkeä voitto. Kolmas tappio olisi ollut aika paha tilanne. Alku oli meiltä vähän heikko, mutta pääsimme sitten aika hyvin juoneen kiinni. Detroit pelaa hyvää lätkää, mutta saimme aika hyvin pelin jäädytettyä, Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo jutteli Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Kiistaton tosiasia on, että ilman 35 kertaa torjunutta Korpisaloa Columbus olisi todennäköisesti hävinnyt ottelun jo ennen kuin se ehti itse kyytiin mukaan. Helsinkiläistynyt porilaisveskari teki useita tärkeitä pelastuksia etenkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla pitäen joukkueensa mukana kamppailussa.

Korpisalo oli selvällä marginaalilla muihin kentän paras pelaaja.

– Olihan siellä muutamia tilanteita Detroitilla, mutta niihin paikkoihin ne isot torjunnat pitääkin tehdä. Sellaista se on joka pelissä, vaatimaton Korpisalo jatkoi.

Pelin jälkeen Korpisaloa puhutti kuitenkin kolmannen erän lopun tapahtumat Columbuksen maalilla. Detroitin hakiessa tasoitusta kuudella miehellä, sinitakkien maalille syntyi Korpisalon nappaaman kiekon jälkeen armoton hässäkkä. Bobby Ryan löi mailalla Korpisalon kilpeen, minkä jälkeen Detroit survoi kiekon verkon perukoille.

Tuomarit levittivät ensin kätensä hyläten maalin, mutta videotarkistuksen jälkeen osuma hyväksyttiin.

– Täysi farssi, että se hyväksyttiin, Korpisalo pamautti ottelun tauottua.

– Verenpaineet nousi siinä hässäkässä, ei siitä pääse mihinkään. Sitten ne vasta nousivatkin, kun tuomarit hyväksyivät sen maalin. Sain kiekon siihen kilven käsiosaan, minkä jälkeen Bobby Ryan veti mua klassisella golfswingillä siihen käteen. Siitä se rumba alkoi, kohta mun niskassa oli monta äijää ja kiekko meni maaliin.

Ennen kuin tuomarit ehtivät tarkastamaan tilannetta videolta, joukkueet pistivät pystyyn maalinedustalla Michiganin osavaltion mestaruuskilpailut kreikkalais-roomalaisessa painissa. Jyrätyksi tullut Korpisalo antoi näytteen omista otteistaan vääntämällä Detroit-hyökkääjä Vladislav Namestnikovin kanssa.

Hieman myöhemmin taustalta tilanteeseen tullut Anthony Mantha sen sijaan täräytti Korpisaloa samalla, kun kaksi pariskuntaa selvitti välejään maalin takana.

Siinä alkoi kierrokset nousta. Mantha tuli taustalta ja asiaakin sillä oli. Jotakin se mussutti, mutta se keskustelu jäi siihen. Ei se lopun hässäkkä kuitenkaan vaikuttanut mihinkään, tärkeintä oli, että saatiin pisteet mukaan, Korpisalo kiitteli hymyillen.

Paketti kasassa

Korpisalo henkilökohtaisesti on saanut kaudelle hyvän lähdön. Kauden ensimmäisessä ottelussa suomalaisen torjuntaprosentti ylsi 94,1:een ja maanantaina 94,6:een. Latvialaisen Elvis Merzlikinsin kanssa ykkösvahdin paikasta kisaava Korpisalo sanoo vain nauttivansa mahdollisuudesta taas pelata.

– Itselläni on tosi hyvä fiilis. Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja mulla on palikat hyvin kasassa, sellainen peruspaketti on hyvässä kunnossa. Ja onhan se kiva taas pelata jääkiekkoa, kyllä tuossa taas ehdittiin istua ja odotella. Meillä on jengissä hyvät palaset, joten aika innoissaan tässä taas on, Korpisalo naureskeli lopuksi.

Columbus kohtaa Detroitin uudelleen jo tiistaina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat