Hyppää sisältöön

Koskinen loisti Edmontonin maalilla, Puljujärven pistetili auki – tehoiltaa viettänyt Kotkaniemi katui: "Se maksoi meille ehkä voiton"

Montrealin Jesperi Kotkaniemi kirjasi tehot 1+1 Vancouver-ottelusta.

Kailer Yamamoto ja Connor McDavid kiittivät Mikko Koskista ottelun jälkeen. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilers on napannut 3–1-voiton Toronto Maple Leafsista. Oilersin maalilla koko ottelun ollut Mikko Koskinen torjui 25/26 kertaa. Suomalaisvahti valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Edmontonin kauden kaikissa viidessä ottelussa torjuneelle Koskiselle voitto oli kauden toinen. Päästettyjen maalien keskiarvo miehellä on 3,24 ja torjuntaprosentti 90,6.

– Koskinen oli todella, todella luotettava. Se, mitä haluat maalivahdiltasi, on se, että saat mahdollisuuden voittaa. Ja juuri sen hän teki, Edmontonin valmentaja Dave Tippett kehui Koskista NHL:n sivustolla.

Ottelun avausmaalin iski Oilersin Kailer Yamamoto, kun ensimmäistä erää oli kulunut reilut kymmenen minuuttia. Auston Matthews toi Maple Leafsin tasoihin ottelun kolmannen erän alkupuoliskolla, mutta Oilersin Leon Draisaitl vei joukkueensa jälleen johtoon vajaat kolme minuuttia myöhemmin ylivoimalla.

Vain reilut yhdeksän minuuttia jääaikaa kirjannut Jesse Puljujärvi nappasi syöttöpisteen Draisaitlin maalista. Tehopiste oli Puljujärvelle kauden ensimmäinen.

Loppunumerot viimeisteli Josh Archibald ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Ennen Draisaitlin ylivoimamaalia Oilers ehti pelata tällä kaudella 14 ylivoimaa ilman tulosta.

– Kun saa yhden ison maalin oikeaan aikaan, niin se antaa koko joukkueelle boostia, Tippett totesi.

Kotkaniemellä tehoilta Vancouverissa

Kierroksen suomalaisena maalintekijänä kunnostautui Montreal Canadiensin hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi, joka kirjasi kauden avauspisteensä vieraspelistä Vancouver Canucksia vastaan. Kotkaniemi kirjasi tehot 1+1, kun Canadiens taipui voittomaalikilpailun jälkeen 5–6.

Kotkaniemi syötti toisessa erässä Tyler Toffolin 1–1-maalin ja tasoitti pelin 4–4:ään kolmannen erän puolivälissä. Kotkaniemi osui, kun hän laukoi tarkasti alakulmaan b-pisteiden välistä.

– Ketjumme peli paranee päivä päivältä, Kotkaniemi kommentoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Montrealin suomalaishyökkääjistä tehopisteiden makuun pääsi myös Joel Armia, joka alusti Toffolin 5–4-maalin. Myös Armialle tehopiste oli kauden ensimmäinen.

Toffoli teki ottelussa hattutempun, kun hän oli myös Montrealin avausmaalin takana. Vancouverin tehomiehiä maali-ilottelussa olivat Brock Boeser (2+1) ja Bo Horvat (2+1), joka ratkaisi pelin voittomaalikilpailussa.

Kotkaniemi otti toisessa erässä kahden minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä, ja Vancouver meni jäähyn aikana 3–2-johtoon. Tv-kuvista ei nähnyt jäähyn syytä, mutta se tuli todennäköisesti suunsoitosta. 20-vuotias suomalaissentteri ei avannut pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa jäähyn syytä, mutta katui sitä.

– Se oli tyhmä teko nuorelta pelaajalta. Se maksoi meille ehkä voiton. Tästä opitaan varmasti, Kotkaniemi kommentoi jäähyä.

Kähkönen torjui voiton Minnesotalle

Minnesota Wildin maalimahdi Kaapo Kähkönen torjui kauden ensimmäisen pelinsä NHL:ssä. Kähkönen pysäytti kiekon 22/24 kertaa 3–2-voittoon päätyneessä vierasottelussa Anaheim Ducksia vastaan.

Ottelu oli Kähköselle vasta NHL-uran kuudes. Viime kaudella hän esiintyi Wild-paidassa viidessä ottelussa torjuntaprosentilla 91,3. Kähkönen, 24, on voittanut neljä ja hävinnyt vain yhden NHL-pelin.

Ovetshkin ja kolme muuta protokollaan

Washington Capitalsin tähti Aleksandr Ovetshkin ja kolme hänen joukkuetoveriaan asetettiin keskiviikkona koronavirusprotokollan mukaisesti pelaamisen tai harjoittelun estävälle listalle, liiga kertoi. Ovetshkin, Jevgeni Kuznetsov, Dmitri Orlov ja Ilja Samsonov kokoontuivat hotellihuoneeseen, eikä maskejakaan ollut käytössä.

Capitals sai nelikon rikkeestä 100 000 dollarin eli noin 82 400 euron sakon.

NHL-kierroksen tulokset:

Toronto–Edmonton 1–3
EDM: Puljujärvi 0+1, Koskinen 25/26 torj.

St. Louis–San Jose vl 1–2

Anaheim–Minnesota 2–3
MIN: Kähkönen 22/24 torj.

Vegas–Arizona 5–2

Vancouver–Montreal vl 6–5
MTL: Kotkaniemi 1+1, Armia 0+1

Lue myös:

Kommentti: Kevin Lankisella on aito mahdollisuus nousta Chicagon ykkösmaalivahdiksi NHL:ssä – tehtävä on epäkiitollinen sekavassa tilassa olevassa joukkueessa

Kasperi Kapasen Pittsburgh-debyytti onnistui – Kevin Lankiselle uran ensimmäinen NHL-peli, Barkov ja Rantanen ratkaisurooleissa