Hyppää sisältöön

14-vuotias Iina-Reetta Kaikkonen debytoi hienosti Mestaruusliigassa

Iina-Reetta Kaikkonen teki keskiviikon liigaottelussa kuusi pistettä.

Iina-Reetta Kaikkonen teki debyyttinsä 14 vuoden ja päivää vaille kolmen kuukauden ikäisenä. Kuva: Esko Nevala / Mestaruusliiga

14-vuotias Iina-Reetta Kaikkonen debytoi keskiviikkona naisten lentopallon Mestaruusliigassa. Kaikkonen on yksi nuorimmista pelaajista, mitä liigassa on nähty, mutta ei nuorin.

Helmikuussa 15 vuotta täyttävä Kaikkonen pelasi Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa WoVo Rovaniemeä vastaan. Jo kahdessa edellisessäkin Kuortaneen ottelussa toisen polven liigapelaaja oli kokoonpanossa, mutta ei pelannut.

Keskipelaajana pelaava Haukiputaan Heiton kasvatti teki keskiviikon liigaottelussa kuusi pistettä ja samalla avautui myös ässäsyöttö sekä torjuntatilit.

WoVo voitti ottelussa Kuortaneen erin 3–1. Kuortaneelle avauserän voitto oli kauden ensimmäinen erävoitto.

Kaikkosen äiti Taina (os. Piri) on pelannut neljänneksi eniten naisten lentopallomaaotteluita (158) ja liigaotteluita hänelle kertyi komeat 351.

Historian kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on esiintynyt naisten lentopallon pääsarjassa on Daria Subbotina. Hän debytoi vuonna 2011, kun hän oli 14 vuotta, 4 kuukautta ja 22 päivää vanha.

Keskiviikon kierroksen tulokset:

WoVo–Kuortane 3–1

JymyVolley–LiigaPloki 1–3

LP-Vampula–Hämeenlinna 1–3

LP Viesti–LP Kangasala 0–3

Puijo Wolley–OrPo 0–3

Siirry sarjataulukkoon tämän linkin kautta (Teksti-TV)

Korjaus kello 10.05: Kaikkonen ei ole kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on pelnnut Mestaruusliigassa.

Lue myös:

VaLePa kaatoi Ettan nopeasti ja nousi pisteen päähän sarjakärjestä

Yleisö ei pääse lentopallopeleihin, mutta katsomossa istuu tarkkailija, joka voi avata portin EM-kotikisoihin – "Ei ole tarkotus luoda pelaajille paineita"