Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

"Nyt oli from hero to zero hei" – katso videolta, miten Teemu Sunisen unelma-alku Monte Carlossa vaihtui hetkessä rajuun ulosajoon

M-Sportin Teemu Sunisen kausi rallin MM-sarjassa ajoi hurjannäköisellä ulosajolla ja keskeytyksellä. Katso tilanne videota klikkaamalla.

Rallin MM-sarja
Teemu Suninen

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

M-Sportin Teemu Suninen oli ajamassa kohti pohja-aikaa Monte Carlon MM-rallin avauserikoiskokeella, kun hetki ennen maalia liukkaassa paikassa Fiesta luisui penkkaan ja siitä pahannäköisesti ulos tieltä. Suninen selvisi kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa tilanteesta ilman vahinkoja.

– Rikkaudesta risuihin tällä kertaa. Siinä ei montaa sekuntia ylistysten jälkeen mennyt, Ylen rallitoimittaja ja pätkää selostanut Tomi Tuominen totesi.

– Nyt oli from hero to zero hei, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila jatkoi.

Voit katsoa videon tilanteesta ohessa.

Suninen sanoi, ettei ehkä pysty jatkamaan kisaa enää huomenna.

– Tähän asti kaikki meni hyvin, ja oli hyvä fiilis autosta. Tässä mutkassa menetin linjan, osuin penkkaan, ajoin ulos ja rikoin turvakaaren. En usko, että autolla pystyy ajamaan enää huomenna, Suninen sanoi WRC:n lähetyksessä onnettomuuspaikalla.

"Sanoimme hänelle, että tämä on pitkä ralli"

Suninen ajaa tällä kaudella vain osittaisen kauden MM-sarjassa, eikä ulosajo kauden ensimmäisellä pätkällä miellyttänyt tallipomo Rich Milleneriä.

– Ei se ollut sitä, mitä halusimme. Teimme töitä viimeiset neljä viikkoa, että pääsemme tänne ja testasimme päiviä. Olemme todella pettyneitä kaiken sen jälkeen, mitä teimme. Tämä on aikamoinen potku hampaisiin, Millener totesi.

– Penkka näytti olevan pehmeä, mutta emme nähneet, mihin puihin auto osui sen jälkeen, kun se lähti ulos tieltä. Se ei kuitenkaan ole nyt mielessäni. Teemu teki hyvää työtä pätkällä, mutta sanoimme ennen alkua hänelle, että tämä on pitkä ralli. Tällä kertaa se oli lyhyt.

Monte Carlon kisassa ajetaan torstaina kaksi erikoiskoetta, ja tapahtumia voi seurata täällä. Avauserikoiskokeen nopein oli Hyundain Ott Tänak ennen Toyotan Kalle Rovanperää.

Uutista päivitetty 16.15: lisätty Millenerin kommentit.

Lue myös:

Ott Tänak johtaa, toisena oleva Kalle Rovanperä vakuuttavassa vireessä – näin eteni Monte Carlon MM-rallin avauspäivä

Monte Carlon legendaarinen MM-ralli ajetaan poikkeuksellisella tavalla – asiantuntija muistuttaa erikoisen aikataulun vaikutuksista olosuhteisiin: "Voi tulla yllätyksiä"

Teemu Sunisen haastava valmistautuminen rallikauteen on vaatinut nopeita liikkeitä, Jari Huttusen WRC-haave Hyundailla vastatuulessa: "Sinne väliin on vaikeaa tunkea"

Kaikki MM-rallikaudesta! Tästä artikkelista löydät kisakalenterin ja lähetysajat – samalla voit esittää oman “Ralli-Mitäh?!” -kysymyksesi!

"En oikein vieläkään osaa sisäistää sitä", Jari-Matti Latvalan haasteet alkavat heti – poimi tästä suurimmat puheenaiheet poikkeuksellisen rallikauden kynnyksellä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat