Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu

Seurapomo kertoo, miten talouskurimukseen joutunut Jukurit pystyi viime aikojen pelaajahankintoihin: "Löysimme ulkopuolisen täsmärahoituksen"

Mikkelin Jukurit teki pelaajahankintoja, vaikka seura onkin ollut tiukalla säästökuurilla.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikkelin Jukurien toimitusjohtaja Jukka Toivakka jäähallin käytävällä.
Toimitusjohtaja Jukka Toivakka. Esa Huuhko / Yle

Jääkiekkoliigassa pelaava Mikkelin Jukurit elää koronarajoitusten keskellä raskaita aikoja. Liigaa on pelattu joulukuusta lähtien tyhjille katsomoille, joten tulot jäävät niukoiksi, mutta kulut juoksevat kaiken aikaa.

Jukurit ryhtyi koviin toimenpiteisiin jo joulukuussa, kun seura lomautti koko henkilöstönsä. Joukkueen pelaajat suostuivat jo aiemmin palkanalennuksiin.

– Vapaaehtoisia palkkojen alentamisia voidaan tietysti vieläkin tehdä, jos siihen löytyy yhteisymmärrystä. Meillä on vain muutamia vakituisia toimihenkilöitä, joten siltä puolelta ei saada isoja säästöjä lomauttamallakaan, toimitusjohtaja Jukka Toivakka kertoi Yle Urheilulle.

Toivakka myöntää, että talous vaatii todellista tasapainoilua.

– Olemme taloudellisesti tietynlaisessa suvantovaiheessa. Likviditeettitilanne on vielä kohtuullinen, mutta heikkenee koko ajan, kun ottelutapahtumista tulevia tuloja ei ole käytännössä lainkaan, Toivakka myönsi.

Brandon Yip
Mikkelin Jukurit hankki Brandon Yipin miehistöönsä. Getty Images

Jukurit hankki äskettäin riveihinsä kanadalais-kiinalaisen Brandon Yipin ja ruotsalaisen Pontus Netterbergin. Toivakka ei suostunut avaamaan sitä, minkä hintaluokan pelaajista oli kysymys. Pelaajat päätettiin hankkia, kun sopimuksille löydettiin rahoittaja.

– Löysimme ulkopuolisen, ylimääräisen täsmärahoituksen, rahat tulivat siis normaalin rahoituksemme ulkopuolelta. Pelaajat tulivat vain osaksi kautta, joten emme puhu kovin isoista summista, Toivakka kommentoi.

Toivakan mukaan vahvistukset piti hankkia, vaikka samaan aikaan seura onkin säästökuurilla. Hän muistuttaa, että urheilu ja bisnes ovat toisistaan riippuvaisia tekijöitä.

– Huippu-urheilu on bisneksemme. Jos menestymme urheilussa, niin bisnespuolellakin menee yleensä paremmin. Halusimme tehdä tällaisia hallittuja panostuksia, jotta meillä olisi mahdollisuudet menestyä urheilupuolella, Toivakka totesi.

– Haemme edelleen Jukurit-historian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa, Toivakka päätti.

Kipakat terveiset valtiovallan suuntaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto on linjannut, että nykyiset koronarajoitukset jatkuvat ainakin helmikuun 22. päivään saakka.

– Tautitilannehan on täällä Etelä-Savossa täysin hallinnassa, mehän olemme perustasolla. Maalaisjärjellä ajateltuna pystyisimme ottamaan samantien katsojia otteluihin, mutta valtiovalta ja terveysviranomaiset pelaavat näköjään aikamoisilla varmuuskertoimilla, Toivakka sanoi.

Jo tulevat viikot näyttävät suuntaa, miten Jukureille ja muille liigaseuroille käy.

– Toivotaan, että pian alkava helmikuu osoittaisi sen, että tauti tai sen muunnosvirus eivät ole leviämässä Suomessa. Siinä tapauksessa rajoituksista voitaisiin luopua tai niitä voitaisiin ainakin höllentää. Olihan meillä jo syksylläkin melko kovat rajoitukset, kun saimme ottaa sisään vain 50 prosenttia hallin katsojakapasiteetista, Toivakka sanoi.

– Odotamme sitä, että josko pääsisimme edes maaliskuussa pelaamaan yleisölle. Mutta en ole mitenkään optimistinen edes sen maaliskuun suhteen, Toivakka totesi.

Lue myös:

Mikkelin Jukurien päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi

Jukurit hankki 174 NHL-ottelua pelanneen Brandon Yipin – "Odotamme tehoja"

Jukurien uusi vahvistus Brandon Yip sai taklauksesta viiden ottelun pelikiellon

Liiga valmistautuu pelaamaan kauden loppuun vaikka tyhjille katsomoille – Jukurien toimitusjohtaja: "siitä seuraa melkoinen lovi seuran tulopuolelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat