Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Ässille mielenkiintoinen pelaajahankinta – kuutena kautena NHL:ssä pelannut Ty Rattie matkustaa Poriin

Ty Rattie liittyy Porin Ässiin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ty Rattie
Ty Rattie Edmonton Oilersin paidassa helmikuussa 2019.Drew Hallowell/Getty Images

Lähes 100 ottelua jääkiekkoliiga NHL:ssä pelannut kanadalainen Ty Rattie siirtyy SM-liigajoukkue Porin Ässiin. Ässät tiedottaa, että hyökkääjä on tehnyt seuran kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

27-vuotias Rattie on edustanut NHL:ssä St. Louis Bluesia, Carolina Hurricanesia ja Edmonton Oilersia. Viime kaudella Rattie pelasi KHL:ssä. Tällä kaudella hän ei ole vielä pelannut.

– Ty Rattie on taitava pelaaja, joka pystyy tekemään peliä ja päättämään tilanteita. Hän ymmärtää peliä hyvin ja pelaa laadukkaasti molempiin suuntiin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Rattie on toisen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2011. Hän pääsi maistamaan NHL-maailmaa ensimmäistä kertaa kaudella 2013–2014. Rattie teki sarjassa ennätyspisteensä Oilers-paidassa kaudella 2018–2019 iskemällä 11 pistettä 50 otteluun.

Viime kaudella KHL:ssä Torpedo Nizhny Novgorodissa 25 pistettä tehnyt Rattie saapuu Ässien mukaan Suomeen viikonloppuna ja liittyy joukkueen harjoitusryhmään sääntöjen mukaisen koronaprotokollan jälkeen.

– Hän on motivoitunut ja innoissaan tulostaan Ässiin. Olen jutellut hänen kanssaan useita kertoja ja hän tietää, minne on tulossa. Joe Morrow’n liittyminen Ässiin vaikutti osaltaan varmasti myös Rattien päätökseen. He pelasivat samaan aikaan Portlandissa, Kerrtula kommentoi.

Ässät on sarjassa 10. sijalla.

Lue myös:

Mikkelin Jukurien päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat