Suora

  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lähde Timesille: Japanin hallitus todennut, että Tokion olympialaiset täytyy perua

Lähteen mukaan tavoitteena on nyt löytää keino kertoa kisojen peruuttamisesta ilman kasvojen menettämistä ja tavalla, joka mahdollistaa, että Tokio voisi isännöidä kisoja myöhemmin.

Tokio 2020
Tokion olympialaiset
Getty Images

Times-lehden (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan Japanin hallitus on pohtinut Tokion kesäolympialaisten kohtaloa ja tullut siihen loppupäätelmään, että kisat pitää perua koronavirustilanteen takia. Asiasta on kertonut lehdelle korkea-arvoinen hallituslähde.

Lähteen mukaan tavoitteena on nyt löytää keino kertoa kisojen peruuttamisesta ilman kasvojen menettämistä ja tavalla, joka mahdollistaa, että Tokio voisi isännöidä kisoja myöhemmin.

– Kukaan ei halua olla ensimmäinen, joka sen sanoo, mutta konsensus on se, että se (kisojen järjestäminen) on liian vaikeata, lähde sanoo.

Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää viime vuonna, mutta kisat siirrettiin kuluvan vuoden kesään koronaviruspandemian takia.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vakuutti eilen kisojen toteutuvan. Hän sanoi, ettei "mitään B-suunnitelmaa" ole olemassa.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään syytä uskoa, etteivätkö Tokion olympialaiset alkaisi 23. heinäkuuta. Siksi mitään B-suunnitelmaa ei ole, ja olemme täysin sitoutuneita tekemään kisoista turvalliset ja menestykselliset, Bach julisti Kyodo-uutistoimistolle.

Japanissa tuki kisoille on näyttänyt horjuvan, sillä hiljattain tehdyssä kyselyssä noin 80 prosenttia vastaajista halusi kisat joko uudelleen siirrettäväksi tai peruttavaksi kokonaan.

Japanin hallitus kiisti heti

Uutistoimisto AFP:n mukaan Japanin pääministeri Yoshihide Suga kiisti Times-lehden tiedot ja sanoi, että Japani aikoo järjestää olympiakisat.

– Olen vakuuttunut, että voimme järjestää turvalliset kilpailut, Suga vakuutti.

– Näissä tiedoissa ei ole totuuden siementäkään, vakuutti hallituksen tiedottaja Manabu Sakai.

Japanin hallitus ja Tokion kisajärjestäjät haluavat urheilun suurtapahtumalla todistaa, että ihmiskunta pystyy voittamaan koronaviruspandemian.

Hallituksen tiedottaja Sakai sanoi perjantaina kuitenkin, että jossain kohtaa hallituksen on päätettävä siitä, että kisat todella toteutuvat. Lausunto oli ristiriidassa sen viestin kanssa, joka painottaa päättäväisyyttä kisojen järjestämisestä.

Lue myös:

Tokion kesäolympiakisojen taivaalla synkkiä pilviä – "Tekisin suunnitelmat kisojen perumisesta"

Olympialaisten alkuun puoli vuotta – Japanissa korona-ajan suurimmat tartuntaluvut ja kansa vastustaa kisoja: "Kisojen suhteen ei oteta minkäänlaisia riskejä"

Olympiapomo kiisti japanilaismedian tiedot: Tokion kisojen perumisesta ei neuvotella

Urheilijat eivät pääse ohituskaistalta koronarokotukseen, mutta se ei haittaa Tokioon valmistautuvaa olympiavoittajaa: "En ota, jos ei ole pakko"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat