Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norjalla tiukka linja: terveysviranomaiset eivät suosittele maailmancupin kisoja maahan ollenkaan tällä kaudella

Norjan terveysviranomaisilla on selkeä linja koronan suhteen.

hiihto
Hiihto, kuvituskuva
Getty Images

Norjan terveysviranomaisten lausunnon mukaan Norjassa ei pitäisi järjestää tällä kaudella pohjoismaisten hiihtolajien, ampumahiihdon tai alppihiihdon maailmancupin osakilpailuita.

– Norjan terveysviranomaiset eivät suosittele kisojen järjestämistä Norjassa. Tämä koskee niin pohjoismaisia hiihtolajeja kuin alppi- ja ampumahiihtoakin, viranomaiset linjasivat tiedotteessa NRK:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Jos kisat järjestetään, on terveysviranomaisten mukaan suuri riski, että maahan pääsee koronavirusta tai sen uusia muunnoksia.

Holmenkollenin hiihdon maailmancup-viikonloppu on merkitty kisakalenteriin ajalle 12.–14. maaliskuuta. Ampumahiihtoa pitäisi kilpailla Holmenkollenilla 18.–21.3. ja alppihiihtäjien olisi tarkoitus laskea Kvitfjellissä 4.–7.3. Kalenterissa on lisäksi myös miesten ja naisten mäkihyppykilpailuja Holmenkollenin lisäksi.

Jotta Norjan hiihtoliitto voisi järjestää Holmenkollenin kisat, tulisi maan koronakaranteenisääntöjä höllentää maahan tuleville kilpailijoille ja heidän taustajoukoilleen. Norjan hallitus tekee asiasta lopullisen päätöksen, mutta yleensä hallitus on kuunnellut terveysviranomaisten suosituksia tarkalla korvalla.

NRK:n mukaan Norjan Hiihtoliitto haluaa kuitenkin järjestää kisat (siirryt toiseen palveluun) terveysviranomaisten neuvoista huolimatta.

Päivitetty juttua 22.1.2021 klo 17.26: Norjan Hiihtoliitto haluaa järjestää kisat.

Lue myös:

Oberstdorfin MM-hiihdot käydään ilman yleisöä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat