Hyppää sisältöön

Legendaarisessa syöksykilpailussa todella järkyttävä kaatuminen lähes 150 kilometrin tuntivauhdista – Kalle Palander: "Tuota näkee hyvin harvoin"

Urs Kryenbühl kaatui lopun hypyssä pahannäköisesti Kitzbühelin syöksyssä. Hän loukkaantui tilanteessa vakavasti.

Kitzbühelin legendaarisessa syöksykilpailussa järkyttäviä kaatumisia
Kitzbühelin legendaarisessa syöksykilpailussa järkyttäviä kaatumisia

Kitzbühelin legendaarisessa kilpailussa nähtiin todella järkyttävä kaatuminen, kun sveitsiläinen Urs Kryenbühl kaatui viimeisen hyppyrin jälkeen. Kryenbühl lähestyi hyppyriä tv-kuvan grafiikan perusteella 146,7 kilometrin tuntivauhdilla.

Kryenbühli pää ja jalat näyttivät ottavan todella kovan tärskyn tilanteessa ja taju näytti menneen.

– Ylävartalo lähtee kiertymään ja tapahtuu pahin, mitä voi tapahtua. Kryenbühl menee etukautta ympäri. Tuota näkee hyvin harvoin, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander sanoi.

Kryenbühl kuljetettiin pois kilpailupaikalta helikopterilla. Sveitsiläislehti Blickin tietojen mukaan Kryenbühl on tajuissaan. (siirryt toiseen palveluun) Blickin mukaan televisiolähetyksen tuomaristokeskustelussa kuultiin puhetta päävammasta. Lopullinen diagnoosi selviää luonnollisesti sairaalassa. Blickin mukaan Kryenbühlin tila on yllättävän hyvä. Sveitsiläislaskija olisi lehtitietojen mukaan tunnistanut valmentajansa ja muistanut lähtönumeronsa.

Tilannetta seurasi maalialueella järkyttyneenä Kryenbühlin joukkuetoveri Beat Feuz. Sveitsiläinen Feuz voitti kilpailun, mutta se ei ollut päällimmäisenä mielessä.

– Lopun hyppy on ollut puheenaihe kolme päivää. Siinä mennään liian pitkälle. Niin ei pitäisi olla, Feuz oli todennut Blickin mukaan itävaltalaiselle ORF:lle kilpailun jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)

Sveitsin hiihtoliitto tiedotti myöhemmin perjantai-iltana, että sairaalassa Kryenbühlillä oli todettu aivotärähdys, oikeassa solisluussa murtuma ja oikeassa polvessa risti-sekä sivusiteessä repeämä.

Ennen Kryenbühlia amerikkalaislaskija Ryan Cochrane-Siegle oli myös kaatunut rajusti. Hän lensi kovalla vauhdilla verkkoihin radan keskiosassa. Jenkkilaskija pystyi kuitenkin nousemaan omin voimin jaloilleen, mutta hänetkin lähetettiin helikopterilla sairaalaan tarkistettavaksi.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päivitetty kello 18..33. Lisätty Sveitsin hiihtoliiton tiedottteen tiedot.

Lue lisää: