Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

FIS: Venäjän hiihtomaajoukkueessa todettu yksi koronatartunta ennen Salpausselän kisoja

Kansainvälisestä hiihtoliitosta FISistä kerrottiin Yle Urheilulle, että Salpausselällä havaitut koronatartunnat on varmistettu tarkemmalla PCR-testillä.

hiihto
Hiihto, kuvituskuva
Getty Images

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedottaa, että Venäjän maastohiihtomaajoukkueessa on todettu yksi positiivinen koronatarunta Salpausselän kisoissa. Lisäksi yhdellä FIS:n palveluntarjoajan jäsenellä on todettu tartunta. Tiedotteessa ei kerrota palveluntarjoajan jäsenen kansallisuutta.

Molemmat positiivisen testituloksen antaneet henkilöt on laitettu karanteeniin. Suomalaisten terveysviranomaisten arvion jälkeen lisäksi yksi lähikontaktissa ollut henkilö on nyt karanteenissa.

Positiiviset testitulokset annettiin FIS:n mukaan Lahden kilpailujen etukäteistesteissä. Testit tehtiin ennen kuin positiivisen testituloksen antaneet saivat kisojen akkreditoinnin ja pääsivät kilpailualueelle.

FISistä kerrotaan Yle Urheilulle, että koronatartunnat on varmistettu tarkemmalla PCR-testillä.

Alkuvuodesta Tour de Ski -kiertueella nousi suuri kohu, kun Suomen ja Ruotsin joukkueessa oli todettu positiivisia koronavirustestejä antigeenimenetelmällä eli niin sanotulla pikatestillä. PCR-testimenetelmällä tulokset olivat negatiivisia. Suomen joukkue sai jatkaa Tour de Skin loppuun saakka normaalisti.

Päivitetty kello 18.16. Korjattu, että Venäjän joukkueessa on yksi tartunta ja yhdellä FIS:n palveluntarjoajan jäsenellä on tartunta. Aiemmin jutussa luki erheellisesti, että Venäjän joukkueessa on kaksi tartuntaa.

Lue myös:

Iivo Niskanen ei pysty noudattamaan normaalia taktiikkaa paluukisassaan Lahdessa: “Kilpailu ei kuulu suosikkeihin tällä kertaa”

Legendaarisessa syöksykilpailussa todella järkyttävä kaatuminen lähes 150 kilometrin tuntivauhdista – Kalle Palander: "Tuota näkee hyvin harvoin"

Norjalla tiukka linja: terveysviranomaiset eivät suosittele maailmancupin kisoja maahan ollenkaan tällä kaudella

Tämä selittää Suomen hiihtomaajoukkueen kysymyksiä herättäneet koronatestitulokset – asiantuntijan mukaan jopa viidennes pikatesteistä antaa väärän tuloksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat