Ykkössijoitetut nurin välierässä, Heliövaara nousee maailman sadan parhaan joukkoon

Harri Heliövaara kamppailee lauantaina turnausvoitosta Turkissa.

tennis
Harri Heliövaara
Harri Heliövaara on hyvässä nousuvireessä. Getty Images

Harri Heliövaara ja brittiläinen Lloyd Glasspool ovat edenneet tenniksen ATP Challenger -turnauksen nelinpelin loppuotteluun Turkissa.

Välierässä kaatuivat ykköseksi sijoitetut israelilainen Jonathan Erlich (ATP-70) ja valkovenäläinen Andrei Vasilevski (ATP-87). Sijoittamattomat Heliövaara ja Glasspool veivät taiston 7–6(5), 6–3.

31-vuotias suomalaispelaaja tulee nousemaan nelinpelin maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon ensi maanantaina julkaistavalla listalla.

– Nyt voin kyllä sanoa, että aika iso virstanpylväs paluun jälkeen on saavutettu. Jokainen tosissaan kilpaileva tennispelaaja haluaa TOP 100-sijoituksen saavuttaa. Mahtavan onnellinen olo, Heliövaara riemuitsi Tennisliiton tiedotteessa.

Lauantain loppuottelussa vastassa ovat toiseksi sijoitetut ruotsalainen Andre Göransson (ATP-91) ja hollantilainen David Pel (ATP-86).

Lue myös:

Harri Heliövaaran olympiaunelma elää – viime viikolla tennistähti koki sekä uransa hienoimpia että katkerimpia hetkiä: "Nyt uskon taas omaan tekemiseen uudella tavalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat