Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Therese Johaug palasi vakuuttavasti maailmancupiin – Norja valtasi kaikki kärkisijat

Therese Johaug hiihti vakuuttavaan voittoon. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena yhdeksäs.

hiihto
Johaug
Katso kooste Salpauselän kisojen naisten yhdistelmäkilpailusta!

Therese Johaug nappasi jälleen paikkansa korkeimmalla korokkeella ja hiihti vakuuttavasti voittoon Lahden maailmancupissa naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

Toiseksi hiihti nuori norjalaislupaus Helene Marie Fossesholm, joka jäi 28,1 sekuntia Johaugista. Norjalaisten loistopäivän kruunasi kolmanneksi sijoittunut Heidi Weng (+29,6), joka kukisti Ebba Anderssonin loppukirissä.

Krista Pärmäkoski aloitti perinteisen osuuden rauhassa, mutta nousi suksien vaihdon jälkeen kymmenen parhaan joukkoon. Pärmäkoski oli lopulta parhaana suomalaisena yhdeksäs ja Kerttu Niskanen 12:s.

Pärmäkoski kertoi Yle Urheilun haastattelussa, että hän joutui turhan tiukoille perinteisen osuudella. Kilpailun alku oli myös stressaavaa hiihtämistä.

– Siinä oli todella iso porukka ja oli koko ajan sähläystä. Toki kun hiihtäisi keulassa, niin sitä ei olisi. Paljon oli välineiden kolistelua, suksien päälle hyppimistä ja piti varoa omia sauvoja. Pitää olla vähän paremmassa kunnossa, niin ei tarvitse tuossa porukassa olla, Pärmäkoski sanoi.

Myös Niskanen totesi, että hiihto oli hyvin stressaavaa.

– Toisella kierroksella halusin lähteä pitämään vauhtia, mutta oli ehkä vähän herkkä suksi. Meni rimpuiluksi, Niskanen sanoi Yle Urheilulle.

– En oikein ole tyytyväinen omaan suoritukseen, mutta tauon jälkeen tämä ei ollut mikään katastrofi.

Suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät myös Johanna Matintalo (19:s), Laura Mononen (21:s) ja Riitta-Liisa Roponen (23:s).

Johaug aloitti vauhdikkaasti

Johaug aloitti hiihtonsa tuttuun tapaan kovaa, mutta Ebba Andersson, Jessie Diggins ja Natalia Neprjajeva pyrkivät roikkumaan vielä perinteisen osuudella norjalaisen perässä. 7,5 kilometrin kohdalla Johaug oli kuitenkin repinyt 13,3 sekunnin eron Neprjajevaan. 10 kilometrin kohdalla ero Digginsiin oli jo 24,7 sekuntia.

Kakkossijasta käytiin tiukkaa kamppailua. Neprjajeva tippui ryhmästä, mutta Weng ja Fossesholm nousivat mukaan taisteluun Anderssonin ja Digginsin kanssa. Viimeisen lenkin alkajaisiksi Fossesholm karkasi muilta ja piti sijoituksensa loppuun asti.

Kilpailu alkoi rajulla kolarilla jo avauslenkin loppupuolella, kun yhdysvaltalaishiihtäjä Caitlin Patterson kaatui laskussa. Tämän seurauksena jopa viisi muuta hiihtäjää kaatui samassa rytäkässä, mutta tilanne ei vaikuttanut kärkipään sijoituksiin.

Norjalaishiihtäjät olivat pitkästä aikaa mukana maailmancupissa, sillä maastohiihdon suurmaa jätti Tour de Skin ja muut maailmancupin mittelöt väliin Rukan avauskilpailun jälkeen. Johaug kuitenkin vakuutti Yle Urheilulle ennen Lahden kilpailuviikonloppua, että norjalaiset ovat valmiina helmikuussa Oberstdorfissa alkaviin MM-kisoihin.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Juttua muokattu 23.12021 kello 12.37: lisätty kommentit.

Lue myös:

Therese Johaug puhkui Lahdessa Ylelle kovaa itseluottamusta – Sami Jauhojärvi myötäilee ja kertoo norjalaisten "verisistä otatuksista"

FIS: Venäjän hiihtomaajoukkueessa todettu yksi koronatartunta ennen Salpausselän kisoja

Yle seurasi talviurheilulauantaita: Herola ja Hirvonen parisprintin seitsemänneksi, mäkimiehet joukkuekilpailun kahdeksansia

Tässä on Iivo Niskasen yksinkertainen treenivinkki kaikille hiihdosta innostuneille aloittelijoille – Suomen ykköstähdeltä myös painava viesti nuorille hiihtäjille

"On se enemmänkin surullista" – yhdistetyn tähtikaksikko toivoo Suomelle muitakin palkintokorokesijoja ja MM-mitalisuosikkeja

Salpausselän kisojen mäkikarsinta peruttu – ongelmana liian kova tuuli ikävään suuntaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat