Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)

Eero Hirvonen avautui rajusti, vaikka valmentaja taputti suoritukselle – piti hyppäämistään järkyttävänä: “En voi käsittää”

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen harmittelivat mäkisuorituksiaan lauantaina parisprintissä.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen
Katso Hirvosen ja Herolan hypyt sekä kommentit!

Suomen yhdistetyn kärkinimet joutuvat lähtemään parisprintin hiihto-osuudelle suurelta takamatkalta. Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ovat kahdeksannella sijalla. Matkaa kärkijoukkue Itävaltaan on minuutti ja yhdeksän sekuntia.

Hirvonen on tuskaillut viikonlopun aikana hyppäämisen kanssa. Nyt Hirvonen hyppäsi HS130-mäestä 111 metriä ja näytti viikonlopun parastaan. Yhdistetyn maajoukkueen mäkivalmentaja Falko Krismayr antoi suoritukselle aplodit. Hirvosta itseään hyppy ei kauheasti miellyttänyt.

– Nyt hyppääminen muistutti sentään lajia. Onhan tuo hyppääminen ollut järkyttävää koko viikonlopun. En voi käsittää, miten huonoa hyppääminen on ollut, Hirvonen avautui Yle Urheilulle.

Hirvonen piti hyppyään parisprintin mäessä eräänlaisena taisteluvoittona kuitenkin.

– Ei ollut alle satametrinen, Hirvonen vertasi aiempaan tasoonsa.

– Mutta ei voi kuin ihmetellä, miten haastavaa hyppääminen on ollut Lahden mäestä.

Hirvosen mukaan ongelmien ratkaisemiseen ei välttämättä vaadita isoja juttuja.

– En tiedä, miten on ollut näin vaikeaa. Vaikka kyse on pienestä asiasta, sen saa tuntumaan äkkiä isolta asialta itselle. Jokainen hyppy on toistaan huonompi. Ei oikein tule mistään mitään. Ei ole kovin mukava paikka pyöriä täällä, Hirvonen harmitteli.

Ilkka Herolakaan ei yltänyt parhaimpaansa. Herola liiteli 113 metriin.

– Oli taas minun perusongelma. Ponnistusliike oli aikaisessa reippaasti. Suksi ei lähde mukaan. Tämä hyppy oli huonoimpani tänä viikonloppuna. Ei mikään täydellinen katastrofi, mutta ei kovin kaukana siitä, Herola sanoi.

Ero kärkeen laittoi Herolan mietteliääksi ennen hiihto-osuutta.

– Onhan se paljon. Ketään ei ole kaverina. Puoli minuuttia on matkaa muihin koviin hiihtojoukkueisiin. Tulee tehtyä ainakin paljon töitä, Herola sanoi.

Hiihto-osuus alkaa kello 16.20 ja sitä voi seurata suorana Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Yle seurasi talviurheilulauantaita: Herola ja Hirvonen parisprintin seitsemänneksi, mäkimiehet joukkuekilpailun kahdeksansia

"On se enemmänkin surullista" – yhdistetyn tähtikaksikko toivoo Suomelle muitakin palkintokorokesijoja ja MM-mitalisuosikkeja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat