Hämeenlinnan jymyalku vuoteen katkesi kuin seinään mestarisuosikin käsittelyssä – tavoitteena runkosarjan kakkossija

Hämeenlinna urakoi tammikuussa kuusi peliä kahteen viikkoon. Ottelutahti rauhoittuu sopivasti pudotuspelien kynnyksellä.

Yasmine Madsen kuuluu Hämeenlinnan Lentopallokerhon tähtiin Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Hämeenlinnan Lentopallokerhon paluu kentille koronaviruksen aiheuttaman pakkotauon jälkeen oli hengästyttävä.

Matteo Pentasuglian luotsaama joukkue takoi viisi voittoa vuoden viidestä ensimmäisestä ottelustaan ja ehti kivuta Mestaruusliigan kärkeen ennen lauantaista tappiota LP Kangasalalle.

Tammikuun kuudes peli toi kärkitaistosta 1–3-tappion, ja Hämeenlinna solahti kakkoseksi. Seura erottuu taulukosta, koska se on ehtinyt jauhaa vähintään neljä ottelua enemmän kuin muut joukkueet.

Hämeenlinna tahkosi pelejä ikään kuin varastoon, jotta mahdollisille europeleille olisi kalenterissa tilaa. Kerho vetäytyi eurokentiltä lokakuussa.

Kangasalalla pelattuja pelejä on viisi vähemmän.

– He ovat osoittaneet, etteivät häviä montaa peliä. He ovat pelanneet viisi peliä vähemmän ja tulevat taatusti saamaan tuloksia niistä peleistä. Myös Kuusamolla ja Salolla on pelejä pelaamatta meihin nähden, Pentasuglia kertoi kärkiottelun alla.

– Tavoitteemme on ottaa niin paljon pisteitä kuin voimme ja sitten näemme, mikä on tilanne. Kangasala on hävinnyt tähän mennessä vain yhden pelin, on vaikea uskoa, että he pudottaisivat paljoakaan pisteitä.

Hämeenlinnassa ehdittiin tottua mestaruusjuhliin ja pitkiin pudotuspelikeväisiin, mutta viime keväänä pelit lopetettiin pandemian takia runkosarjaan. Lentopallokerho oli sarjassa kuudentena, vanha kiistakumppani LP Viesti sijan parempi.

LP Kangasala kokosi tälle kaudelle nimekkään joukkueen, joka on tehnyt runkosarjassa selvää jälkeä

Kuusamo on pelannut Hämeenlinnaa neljä peliä vähemmän ja on kahdeksan pistettä perässä. Salolainen LP Viesti saa kuroa yhdeksän pisteen eroa kiinni viidessä pelissä.

– Me yritämme viedä runkosarjan kakkossijan. Sen pitää olla päätavoitteemme.

Miniuk toipuu viikoissa

Hämeenlinnan tiistaina ottama 3–2-vierasvoitto Kuusamoa vastaan oli arvokas kärkitaistelussa, mutta tuli kovalla hinnalla. Sarjan paras keskitorjuja, 20-vuotias Julija Miniuk loukkasi nilkkansa eikä ollut kokoonpanossa Kangasala-pelissä.

– Hän tarvitsee aikaa toipuakseen, mutta muuten joukkue on kunnossa, Pentasuglia sanoo.

– Emme halua kiirehtiä, vaan otamme aikamme ja hän toipuu viikko viikolta. Ei pitäisi mennä kuitenkaan kovin kauaa, että hän on taas kentällä. Pudotuspelit ovat vielä edessä ja siellä meidän on oltava kunnossa.

Tämän viikonlopun jälkeen pelitahti hidastuu Hämeenlinnan osalta huomattavasti. Seuraavan kerran joukkue suuntaa pelikentälle helmikuun puolella.

Joukkue harjoitteli joulukuun tauolla kovaa ja edessä on jälleen mahdollisuus viedä joukkueen pelaamista eteenpäin. Pudotuspelit ovat edessä 9. maaliskuuta, ellei koronaviruksen tartuntatilanne pakota pelejä uudelleen tauolle.

– Palautumiseen ja oman peliin keskittymiseen on enemmän aikaa. Kun pelejä tulee tiheään, keskitytään tekemään tulosta. Harvemmassa tahdissa voi keskittyä joukkueen pelaamiseen tarkemmin, Pentasuglia toteaa.

– Jatkossa meillä on ottelujen välissä kuudesta kahdeksaan harjoitusta, joissa voimme keskittyä pelimme kehittämiseen, heikkouksiemme hiomiseen ja vahvuuksiemme vahvistamiseen.

Koronaviruksen muunnos on saanut Euroopan valtiot varpailleen, vaikka Suomessa tartuntalukemat ovat toistaiseksi pysyneet huomattavan matalalla verrattuna esimerkiksi lähinaapureihin Ruotsiin ja Venäjään. Rokottamisen tarjoama valonkajo tunnelin päässä on vielä varovainen kajastus.

Urheilu on pysynyt käynnissä, koska halleihin ei oteta yleisöä ja joukkueet ovat pitäneet huolta kilpailujen turvallisuudesta. Ei ole kuitenkaan sanottua, että maaliskuun pudotuspelit päästään viemään läpi.

– En ajattele sitä ollenkaan. Keskustelimme tästä jo kauden alla, että talvesta tulisi hyvin erikoinen ja että joutuisimme pelaamaan paljon. Meidän pitää jatkaa päivä kerrallaan, tulevaisuuden tapahtumat eivät ole nyt tärkeitä, Pentasuglia sanoo.

– Ravintoloita ja muita liikkeitä on jouduttu sulkemaan, kukaan ei voi ajatella lomailevansa ulkomailla. Pitää vain elää päivä kerrallaan ja seurata tilannetta ja toivoa, ettei se huonone entisestään. Olisi suuri ongelma, jos emme pystyisi pelaamaan ollenkaan.

Lue myös: