Suora

 • Inomhus-EM i friidrott, fredag morgon (svenskt referat)
 • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, aamupäiväkilpailut
 • Yleisurheilun halli-EM
 • Elävä arkisto esittää
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Miesten viestihiihto 4 x 10 km
 • VM på skidor, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Världscupen i skidskytte, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Ampumahiihdon MC
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • VM på skidor, herrarnas backhoppning (svenskt referat)
 • Miesten mäkikilpailu HS 137, 1. kierros

Laineelta kysyttiin Columbuksen isosta ongelmasta – sivalsi nauraen: "Mitä tarkoitat?"

Patrik Laine kaupattiin Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin. Laineen odotetaan tuovan helpotusta Blue Jacketsin maalinteko-ongelmiin.

NHL
Patrik Laine tuulettaa.
Patrik Laineen tuuletukset ovat olleet tuttu näky NHL:ssä.Getty Images

NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin maalinteko on yskinyt kuluvan kauden alussa.

Blue Jackets on pelannut kuusi ottelua ja tehnyt niissä 15 maalia. Ensimmäiseen viiteen otteluun maaleja kertyi kymmenen ja voittoon Blue Jackets ylsi vain kerran näissä otteluissa.

Lauantaina joukkue räväytti jymykaupan. Columbuksesta Winnipeg Jetsiin matkasi keskushyökkääjälupaus Pierre-Luc Dubois. Kaupassa Blue Jackets sai suomalaishyökkääjä Patrik Laineen ja sentteri Jack Roslovicin. Kaupassa liikkui kolme pelaajaa, jotka kaikki olivat tyytymättömiä seuroissaan ja halusivat siirtoa muualle.

Laine on täsmähankinta helpottamaan joukkueen maalintekoa. Kaupan jälkeen Fox Sportsin toimittaja kysyi Laineelta, kuinka innoissaan hän lähtee auttamaan uutta joukkuettaan osa-alueella, jolla Blue Jackets todella tarvitsee apua.

Haastattelu tehtiin lauantai-iltana kesken Columbus Blue Jacketsin ja Tampa Bay Lightningin ottelun. Blue Jackets johti ensimmäisen erän jälkeen 3–2 ja voitti ottelun 5–2.

– He tekivät juuri kolme maalia ensimmäisessä erässä. Mitä tarkoitat, että he tarvitsisivat maalintekijää? Laine naureskeli ja jatkoi vakavammin:

– Maalien tekeminen on yksi niistä asioista, joissa olen todella hyvä. Jos pystyn auttamaan joukkuetta, ei ole väliä, onko se juuri maaleja tekemällä. Yritän tehdä kaikkeni, jotta joukkue voittaisi. Se on työni pelaajana.

Voit katsoa koko Laineen haastattelun alta.

Laine ehti pelata Winnipeg Jetsissä 306 runkosarjan ottelua, joissa hän teki 140 maalia. Kuluvalla kaudella Laine on ehtinyt pelata vain yhden ottelun, jossa hän tykitti tehot 2+1. Avausottelun jälkeen Laine on ollut sivussa loukkaantumisen takia.

Seurapomot innoissaan kaupasta

Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen puhui rehellisesti joukkueen maalinteko-ongelmista Fox Sportsin haastattelussa lauantaina. Hän totesi, että Laine on NHL:n eliittiä maalintekijänä ja uskoi suomalaisen huippupelaajan tuovan helpotusta hyökkäyspäähän.

Blue Jackets kaipaa myös kipeästi tehoja ylivoimalle. Kuuden ottelun jälkeen joukkueella on NHL:n viidenneksi huonoin ylivoimaprosentti: 7,7. Sarjan ylivoimaisesti parasta ylivoimaa on pelannut Dallas Stars, jonka ylivoimatehokkuus huitelee peräti 62,5 prosentissa.

– Minun mielestäni Laine on yksi parhaista ylivoimapelaajista koko liigassa, ei vain laukojana, vaan hän pystyy syöttämään ja luomaan maalintekotilaisuuksia ylivoimalla, Kekäläinen kommentoi.

Kekäläinen oli myös selvästi hyvillään siitä, että joukkue sai viimein Roslovicin riveihinsä. Yhdysvaltalaissentteri varattiin vuonna 2015 ykköskierroksella Jetsiin. Siitä lähtien Blue Jackets on ollut pelaajan perässä.

– Me saimme kaksi pelaajaa, joista olemme melko innoissamme. Jack on ollut tutkassamme pitkään, siitä lähtien, kun hänet varattiin. Emme saaneet häntä silloin. Joka kerta, kun olemme olleet puheissa Jetsin kanssa, olemme nostaneet hänen nimensä esille, muttemme ole saaneet Jetsiä luopumaan hänestä ennen kuin nyt.

Roslovic debytoi NHL:ssä kaudella 2016–17, jolloin hän pelasi yhden ottelun. Seuraavan kauden yhdysvaltalainen pelasi puoliksi NHL:ssä ja AHL:ssä.

Kaksi viime kautta Roslovic on pelannut kokonaan Jetsin riveissä. Täysien kausien aikana hän on tehnyt 21 maalia ja antanut 32 maaliin johtanutta syöttöä.

Myös Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella oli hyvillään siitä, mitä joukkue sai kaupassa.

– Olemme todella innoissamme näistä pelaajista. Jarmo ei pelkää tehdä tästä joukkueesta parempaa. Minusta tämä kauppa on todella hyvä meille, hän sanoi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Kauppa herätti Jetsin

Winnipeg Jets pystyi Laineen siirtouutisen jälkeen voittotahtiin. Jets kukisti varhain sunnuntaina Suomen aikaa Ottawa Senatorsin 6–3.

– Olimme juuri tehneet merkittävän pelaajakaupan, ja sellainen herättää koko joukkueen. Aamujäällä oli paljon energiaa, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi Jetsin Twitterissä julkaistussa tiedotustilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun).

Laineen, 22, kauppaaminen koski etenkin tanskalaispelaaja Nikolaj Ehlersiin, jolle Laine oli läheisin joukkuekaveri. Mauricen mukaan Ehlers osoitti ottelussa hienosti, ettei voi vaipua murehtimaan. Ehlers teki joukkueensa avausmaalin.

– Hän osoitti henkistä vahvuutta ja käsitteli Laineen siirtouutisen hienosti. He olivat todella läheisiä, Maurice sanoi.

Ehlers kertoi jutelleensa Laineen kanssa pitkin iltapäivää.

– Aamu ja iltapäivä eivät olleet mukavia, mutta ottelua varten pitää tehdä se, mitä pitää, Ehlers sanoi ottelun jälkeen.

Lue myös:

NHL:ssä nähtiin mahtikauppa! Patrik Laine siirtyi Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsiin

Kommentti: Laineen siirto Columbukseen ei yllättänyt – mitä tapahtuu jatkossa?

Laineen siirto yksi suurimpia kotimaisessa NHL-historiassa – muistatko nämä merkittävät suomalaissiirrot?

Patrik Laineen hankkinut Columbus aiheutti hallitsevalle mestarille Tampa Baylle kauden avaustappion

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat