Suora

 • Naisten 10 km (v)
 • VM på skidor, damernas 10 km fritt (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Lumilautailun paripujottelu
 • Lumilautailun ja freestylen MM, lumilautailun paripujottelu
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten mäkikarsinta HS 137
 • VM på skidor, backe damer, kval (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten 10 km:n kooste
 • Urheilustudio MM-hiihdot
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Vakavavasti loukkaantuneelle syöksylaskijalle olisi voinut käydä vielä pahemmin – Kalle Palander havainnollistaa, mitä kammottavassa tilanteessa kävi

Urs Kryenbühlillä todettiin aivotärähdys, oikeassa solisluussa murtuma ja oikeassa polvessa risti-sekä sivusiteessä repeämä, mutta ainekset pahempaan oli olemassa.

alppihiihto
Urs Kryenbühl
Katso Kalle Palanderin analyysi kuvaa klikkaamalla!

Perjantaina legendaarisessa Kitzbühelin syöksykilpailussa nähtiin kammottava tilanne, kun sveitsiläinen Urs Kryenbühl kaatui viimeisen hyppyrin jälkeen. Kryenbühl lähestyi hyppyriä tv-kuvan grafiikan perusteella 146,7 kilometrin tuntivauhdilla.

Kryenbühl lensi tilanteessa etukautta ympäri ja pää edellä rinteeseen. Sveitsiläislaskija loukkaantui tilanteessa vakavasti. Kryenbühlillä todettiin aivotärähdys, oikeassa solisluussa murtuma ja oikeassa polvessa risti-sekä sivusiteessä repeämä.

Kalle Palanderin mukaan tilanteessa olisi voinut käydä vielä pahemmin. Hänen ensimmäinen reaktio oli, että Kryenbühlin molemmat sääriluut katkesivat tilanteessa.

– Jalat lähtivät rullaamaan niin pahasti kaatumisen jälkeen. Sukset ovat vielä niin pitkät, että väännöt ovat kovat. Mutta sukset ovat todennäköisesti lähteneet riittävän ajoissa pois, Palander sanoi Urheilustudiossa.

Palander havainnollisti lauantaina Urheilustudiossa, mitä kammottavassa tilanteessa kävi.

– Laskijat kritisoivat, että viimeinen hyppy oli liian pitkä. Urheilijat sanoivat, että hyppyyn tullaan liian lujaa, Palander sanoi ja referoi esimerkiksi kisan voittaneen Kryenbühlin maanmiehen Beat Feuzin kommentteja.

– Todella harvoin lähtee myös etukautta ympäri. Mutta siellä oli pieni tuuli. Syöksylaskijat työntävät myös hypyssä aina jalkoja alaspäin. He saavat imun mäkeen päin. Mutta imua tuli liikaa.

Katso Kryenbühlin tilanne kuvaa klikkaamalla!

Kitzbühelin ikoninen Streif-rinne on ollut aiemmin auki myös kaikille laskettelijoille kilpailuviikonloppujen ulkopuolella.

– Turistit saivat lähteä rinteeseen heti, kun kilpailut olivat loppu. Siellä tapahtui kuitenkin paljon loukkaantumisia. Rinteen yläosa on niin pystysuora, Palander sanoo.

– Olen yläosassa laskenut joskus pujottelun lämmittelylaskuja. Se on todella jyrkkä.

Rinne suljettiin loukkaantumisten jälkeen muilta kuin kilpailijoilta. Turisteilla on tätä nykyä mahdollisuus kokea legendaarinen Streif pienillä siirtymäreiteillä, mutta ylä- ja alaosa on tätä nykyä suljettu turisteilta.

Lauantaina piti kilpailla Kitzbühelissä myös toinen syöksylaskukilpailu, mutta se peruttiin. Tänään sunnuntaina on tarkoitus kilpailla syöksyssä Kitzbühelissä. Suora lähetys kilpailusta alkaa Yle Areenassa klo 11.15.

Lue myös:

Legendaarisessa syöksykilpailussa todella järkyttävä kaatuminen lähes 150 kilometrin tuntivauhdista – Kalle Palander: "Tuota näkee hyvin harvoin"

Kalle Palander esittelee legendaarisen syöksyradan: Ainakin 40 metrin hyppy, todella liukasta ja vauhtia jopa 140 kilometriä tunnissa

Tänä viikonloppuna lasketaan legendaariset kisat, joista toista Kalle Palander kutsuu “rytmittömäksi p***aksi”, mutta toista kunnioittaa muiden tapaan – “Kaikki pelkäävät Kitzbühelin syöksyä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat