Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Suomi kolmas naisten viestissä – Kerttu Niskanen pisti hyvin kampoihin Johaugille: "Kova on kova ja haastaja on haastaja"

Norja voitti naisten viestin Salpausselällä. Ruotsi oli toinen ja Suomi kolmas.

urheilu
 Suomi taipui kolmanneksi naisten viestissä
Suomi taipui kolmanneksi naisten viestissä

Suomen naisten viestijoukkue sijoittui kolmanneksi maailmancupissa Lahdessa. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Viestin voiton vei tavalliseen tapaan Norja ja toinen oli Ruotsi.

Norjan joukkueessa hiihtivät Tiril Udnes Weng, Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm ja Heidi Weng.

Matintalo hiihti Suomen ensimmäisen osuuden hyvin. Hän oli jo karkaamassa muilta osuuden lopussa, mutta alamäki kasasi kärkiryhmän yhteen. Matintalo tuli kuitenkin vaihtoon ensimmäisenä, mutta Ruotsi, Norja, USA ja Venäjä olivat samassa ryhmässä.

Niskanen hiihti todella vahvasti toisella osuudella. Therese Johaug pääsi vain seitsemän sekunnin päähän karkuun ja muut jäivät selvästi Suomen taakse. USA ja Ruotsi olivat noin 17 sekuntia Suomen takana ja Venäjä vielä pari sekuntia enemmän.

– Ei se mikään hurmos ollut, mutta oli hyvä tilanne, kun Therese hiihti edessä. Kova on kova ja haastaja on haastaja. En katkennut kuitenkaan ja ihan tyytyväinen olen, Niskanen sanoi.

Kolmannella osuudella oli Suomen ennakkoon suurin kysymysmerkki Mononen. Norjan nuori Fossesholm hiihti hienon osuuden ja jätti muut kauas. Mononen tuli vaihtoon 52 sekuntia norjalaisen jälkeen. Ruotsi ja Venäjä ottivat Suomea kiinni.

- Yritin hiihtää niin, että en vedä hapoille ensimmäisellä kierroksella. Olen vähän pettynyt siihen, että Ruotsiin ei jäänyt enempää eroa, mutta tein sen minkä pystyin, Mononen totesi.

Ruotsin Ebba Andersson pääsi matkaan kahdeksan sekuntia Pärmäkosken jälkeen. Andersson sai nopeasti Pärmäkosken kiinni ja toisella kierroksella jätti suomalaisen selvästi taakseen. Norjan ero Ruotsiin oli 43 sekuntia. Suomi jäi Ruotsista 17 sekuntia.

Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan, kun Andersson karkasi nousussa.

– Kiristin kaiken mitä lähti. Huono hiihto oli tänään. Kun Ebba lähti, selkäranka katkesi heti siihen. Nousut ovat hänen vahvuutensa, Pärmäkoski sanoi.

Suomen kakkosjoukkue Vilma Nissinen, Anne Kyllönen, Jasmi Joensuu ja Riitta-Liisa Roponen oli seitsemäs.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Yle seurasi vilkasta talviurheilupäivää: Niko Kytösaho 24:s Salpausselällä, Herola yhdeksäs yhdistetyssä

Suomi on kamppaillut Lahdessa myös maastohiihdon olympiapaikoista – taustalla on hyvin monimutkainen systeemi, jota FIS-pomo ei halua muuttaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat