Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu

Joni Mäki sinetöi upean suomalaisen hiihtosaavutuksen ja raivostutti Venäjän supertähden: "Mentiin kaverin ihon alle pahasti"

Joni Mäki sineteöi upean suomalaisen hiihtosaavutuksen sunnuntaina.

hiihto
Joni Mäki STT 24.1.2021
Katso dramaattisen miesten viestin lopputapahtumat kuvaa klikkaamalla!

Suomen viestinelikko nousi upeasti toiseksi Lahden maailmancupissa 4x7,5 kilometrin hiihdossa. Ankkuriosuus päättyi dramaattisesti loppusuoralla, kun Joni Mäki ja Aleksandr Bolshunov kolaroivat, ja venäläistähti taklasi Mäen kumoon maalialueella.

Mäki sinetöi upean suomalaisen hiihtosaavutuksen. Edellinen Suomen miesten palkintokorokesijoitus viestissä maailmancupin tasolla on todella kaukaa: marraskuusta 2000 Beitostölenistä. Tuolloin Suomen hiihtivät kakkoseksi Janne Immonen, Harri Kirvesniemi, Mika Myllylä ja Sami Repo.

Venäjän ykkösjoukkueen viesti hylättiin tilanteen seurauksena.

– Siinä mentiin varmaan kaverin ihon alle aika pahasti. Ajattelin, että otan sen uloimman ladun sieltä, että hän ei pääse helposti ohitse ja joutuu kääntämään sisälle. Mielestäni valitsin ladun tarpeeksi ajoissa. Hän yritti turhaan liian pienestä välistä ohitse, Mäki kommentoi Yle Urheilulle.

Mäellä oli sunnuntaina hyvä suksi ja hän kertoi niistä olleen paljon apua taistossa Bolshunovia vastaan.

– Tuntuu, että se meni muutenkin ihon alle, kun itsellä oli niin hyvä suksi ja menin aina laskuissa ohitse. Vähän katselin häntä päin ja hän vähän katsoi, että kukas kaveri tämä on, Mäki veisteli.

– Tänään oli loistava suksi ja sieltä tuli todella paljon apua. Tuntui, että kaksi ensimmäistä kierrosta tulivat todella helposti. Ei tarvinnut oikeastaan yhtään poltella bensiiniä siinä.

Viesti oli Mäellä ensimmäinen maajoukkuessa. Hän myönsikin, että viesti on jännittänyt jo aamusta alkaen.

– Ensimmäinen viesti maajoukkueessa miesten puolella, niin kyllä se laittoi jännittämään. Kun vielä katsoi, millaisia miehiä on vastassa parhaimmillaan, kun ollaan kärkikamppailussa. Kyllä se vähän tutisi.

Seuraava viestikilpailu on Oberstdorfin MM-kisoissa 5. maaliskuuta. Silloin matkana on 4x10 kilometriä.

Lue myös:

Aleksandr Bolshunov raivostui ja tönäisi Joni Mäkeä rajusti maalialueella – Suomi kukisti Venäjän loppusuoralla

Katso täysi mälli! Venäjän supertähti jyräsi Suomen hiihtosankarin – Sami Jauhojärvi tulistui uskomattomasta törkytempusta: "Hylkäyksen paikka"

Iivo Niskanen yllätti Ylen suorassa tv-lähetyksessä – katso hauska hassuttelu

Joni Mäki avaa hetkeä, jolloin hän tiesi voittavansa sikailleen venäläistähden: "Sanoin hänelle bye bye"

Aleksandr Bolshunov selviää ilman kilpailukieltoa törkytempustaan Suomen sankarille – Venäjän valmentaja puolusti supertähteään ja kertoi syyn sikailulle

Norjalaiset järkyttyivät Aleksandr Bolshunovin törkytempusta Suomi-tappion jälkeen: "Olen täysin shokissa"

"Meinasi tulla alakautta nyrkin kanssa" – Iivo Niskaselle oli käydä huonosti, kun hän meni estämään Aleksandr Bolshunovin sikailua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat