Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Joni Mäki avaa hetkeä, jolloin hän tiesi voittavansa sikailleen venäläistähden: "Sanoin hänelle bye bye"

Suomen miesten viestijoukkue sijoittui toiseksi Lahden maailmancupissa. Joni Mäki ratkaisi kakkospaikan loppusuoralla.

hiihto
Joni Mäki hymyili leveästi ratkaistuaan kakkospaikan miesten viestissä Lahden maailmancupissa.
Joni Mäki johdatti Suomen viestikakkoseksi loppukiritaistossaan.Tomi Hänninen

Suomen viestimiehet Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen ja Joni Mäki petasivat makean yllätyksen Lahden maailmancupissa, kun nelikko nappasi kakkossijan. Edellisen kerran Suomen miesten viestijoukkue on ollut palkintokorokkeella maailmancupissa reilut 20 vuotta sitten.

Norja johti kilpailua selvästi kolmannen osuuden jälkeen, mutta Mäki pääsi ankkuriosuudelleen toiselta paikalta, Venäjän ykkös- ja kakkosjoukkueiden kanssa samaan aikaan. Suomalainen hiihti pitkään yhdessä Aleksandr Bolshunovin ja Sergei Ustjugovin kanssa ja otti peeseistä kaikki irti Iivo Niskasen vaihtoalueen ohjeen mukaisesti.

Viimeisen 2,5 kilometrin lenkin alussa Ustjugov jäi Bolshunovin ja Mäen kyydistä. Kaksikon välinen paremmuus ratkaisi vasta loppusuoralla, mutta Mäki oli varma voitostaan jo noin kilometri ennen maalia.

– Sanoin hänelle bye bye, kun laskimme koiratarhalle. Tiesin, että minulla on niin paljon liukkaampi suksi, että lasken häneltä karkuun. Aika varma fiilis oli, että pystyn hänet lopussa karistamaan. Inkkarikukkulalla Bolshunov otti vielä kiinni ja ratkaisu meni loppukirikamppailuun, Mäki selvitti Yle Urheilulle.

Loppukirin Mäki pelasi taktisesti fiksusti ja sulki kaistat Bolshunovilta, jotta venäläinen ei päässyt enää ohi. Mäki vaihtoi kaistaa hieman ennen havutusta loppusuoralla. Tämän seurauksena Bolshunov menetti tasapainonsa ja raivostui. Venäläinen yritti lyödä Mäkeä sauvalla. Maaliviivan ylitettyään Bolshunov hiihti suomalaisen päälle.

Tunteet kuumenivat, ja Venäjän joukkueen hiihtäjä Aleksei Tshervotkin tuli tönimään suomalaisia. Mäen mukaan venäläiset eivät tulleet sopimaan asiaa heti tilanteen jälkeen.

– Ei meillä ollut keskustelua. Tshervotkin ja Bolshunov kävivät vähän kuumana. Belov ja Spitsov pyörittelivät vain päitään.

Joni Mäki STT 24.1.2021

Mäki loukkasi tilanteessa kättään. Oikean käden kämmenselässä oli ärhäkkä mustelma ja käsi turposi kylmähoidosta huolimatta. Suomalainen ei ole kuitenkaan vielä huolissaan.

– Käsi ei näytä kamalan hyvältä. Huomenna sen näkee, miltä se näyttää.

Venäjä hylättiin viestistä Bolshunovin käytöksen takia. Näin ollen kolmanneksi nousi Venäjän kakkosjoukkue.

Ankkuriosuudellaan Mäki antoi hyvät näytöt MM-viestijoukkuetta varten. Hiihdon MM-kisat järjestetään Oberstdorfissa helmi-maaliskuussa.

Maailmancupin on määrä jatkua ensi viikolla Ruotsin Falunissa, jossa ohjelmassa on normaalimatkat ja sprintit.

Lue myös:

Aleksandr Bolshunov selviää ilman kilpailukieltoa törkytempustaan Suomen sankarille – Venäjän valmentaja puolusti supertähteään ja kertoi syyn sikailulle

Katso täysi mälli! Venäjän supertähti jyräsi Suomen hiihtosankarin – Sami Jauhojärvi tulistui uskomattomasta törkytempusta: "Hylkäyksen paikka"

"Meinasi tulla alakautta nyrkin kanssa" – Iivo Niskaselle oli käydä huonosti, kun hän meni estämään Aleksandr Bolshunovin sikailua

Joni Mäki sinetöi upean suomalaisen hiihtosaavutuksen ja raivostutti Venäjän supertähden: "Mentiin kaverin ihon alle pahasti"

Aleksandr Bolshunov raivostui ja tönäisi Joni Mäkeä rajusti maalialueella – Suomi kukisti Venäjän loppusuoralla

Norjalaiset järkyttyivät Aleksandr Bolshunovin törkytempusta Suomi-tappion jälkeen: "Olen täysin shokissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat