Elmo Lakka juoksi ennätyksensä ja alitti halli-EM-rajan – nälkää riittää: "Siellä on pari jäärää jäljellä"

Elmo Lakka juoksi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

yleisurheilu
Elmo Lakka
Elmo Lakka ei pystynyt parantamaan viime kesänä ennätystään.Tomi Hänninen

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka aloitti hallikautensa vauhdikkaasti Jyväskylän Hipposhallissa. Lakka juoksi finaalissa 60 metriä ennätysaikaansa 7,64 ja nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle. Lakan edelä on vielä hänen valmentajansa Antti Haapakoski ajalla 7,59 ja Arto Bryggare (7,56).

– Finaalissa keskityin vain lähtöön ja sain juoksun kulkemaan, mutten ole vielä tyytyväinen tuohon. Siellä on vielä pari jäärää edellä, Lakka sanoi SUL:n tiedotteessa ja viittasi Suomen kaikkien aikojen tilastoon.

Lakka pinkoi päivän ensimmäisellään matkan aikaan 7,79, millä hän alitti niin ikään Euroopan hallimestaruuskilpailujen tulosrajan 7,88. Lakka ei kuitenkaan ollut tyytyväinen juoksuunsa.

– Jäin lähdössä Ilari Manniselle ja kolhin aitoja, kun juoksin häntä kiinni. Siihen nähden, miten epätasainen juoksu oli, niin aika 7,79 oli hyvä, Lakka totesi.

Lakka juoksi viime kaudella 110 metrin aidoissa kauden parhaan tuloksensa (13,70) Turun SM-kilpailuissa. Suomalaisaiturin ennätys on kesäkuulta 2019, jolloin hän pinkoi Sveitsissä matkan aikaan 13,49.

Lakan mukaan ylikova harjoittelu vaikutti viime kaudella hänen tulostasoonsa. Syksyllä Lakka päättikin muuttaa harjoitteluohjelmaansa.

– Palasimme peruskuntokauden tehoharjoittelussa askeleen taaksepäin eikä määrääkään tehty niin paljon. Sitä ohjelmaa noudatettiin puolitoista kuukautta ja sen jälkeen lähdettiin maltilliesti kiristämään harjoitusten tehoa, Lakka sanoo.

Suomalaisaituri aikoo kilpailla SM- ja EM-kilpailujen lisäksi kahdesti ulkomailla. Hallikauden päätavoite on kuitenkin maaliskuun EM-kisoissa Torunissa, jolloin Lakka pyrkii parantamaan edellisten EM-kilpailujensa kahdeksatta sijaa.

Manninenkin alle EM-rajan

Elmo Lakan lisäksi myös Ilari Manninen juoksi alle EM-rajan, kun hän pinkoi molemmissa starteissa saman ajan 7,87. Tulos alittaa Mannisen aiemman ennätyksen sekunnin sadasosalla.

Manninen urakoi myös 200 metrillä kolmanneksi parhaan ajan. Matkan voittoon juoksi Konsta Alatupa, joka pinkoi halliennätyksensä 21,51. Hän jäi vain 0,13 sekuntia ulkoratojen ennätyksestään.

Lue myös:

Tokion olympialaisten yllä yhä synkempiä pilviä – yleisurheilupomo Sami Itani lataa suorat sanat kisojen kohtalosta: "Se ei ole realistista"

Olympialaisiin valmistautuva Topi Raitanen lähti hakemaan parhaita mahdollisia olosuhteita Etelä-Afrikasta pitkän harkinnan jälkeen: "Kylillä ei tule pyörittyä"

Annimari Korte aloittaa olympiavuoden Etelä-Afrikan huippuoloissa maailmantilaston kärkinaisen kanssa – "Siellä voi olla jopa turvallisempaa kuin Suomessa"

Tässä ovat lajien parhaat urheilijat – Annimari Korte paras yleisurheilija, Miro Heiskanen ykkönen jääkiekossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat