Teemu Rannikko palaa pelikentille yli vuoden piinan jälkeen – teki erikoisen ennustuksen odotetusta paluuottelusta

Salon Vilppaan Teemu Rannikko on viimein kuntoutunut pahasta polvivammastaan.

koripallo
Teemu Rannikko
Teemu Rannikko on vihdoin palaamassa pelikentille.Matti Raivio / AOP

Lähes 400 päivää on kulunut siitä, kun suomalaisen koripallon legendan Teemu Rannikon, 40, sääriluu murtui Korisliigan ottelussa Salon Vilppaan paidassa.

Keskiviikkona Rannikko palaa parketeille raskaan kuntoutumisen jälkeen, kun Vilpas kohtaa Lahden.

– Kyllähän sitä on odottanut ihan hirveästi, että pääsisi pelaamaan. Nyt pitäisi vielä päästä sellaiseen kuntoon, että pelaamisesta nauttii samalla tavalla kuin ennenkin. Kuntoutusta on takana kauhea määrä, Rannikko sanoo Yle Urheilulle.

Rannikko myöntää, että matkan varrella on ollu vaikeita hetkiä. Rannikko solmi Vilppaan kanssa jatkosopimuksen kuluvasta kaudesta elokuussa ja kertoi, että kausi jää uran viimeiseksi.

– Maailmassakin on tapahtunut aika paljon. Välillä on joutunut turhautumaankin, kun on näyttänyt siltä, ettei tästä tule mitään.

Rannikon on vaikea arvioida omaa pelikuntoaan, sillä hänen mielestään varsinaisessa ottelutilanteessa pelitapahtumia ei pysty ennakoimaan yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Vilpas on sarjassa kolmantena ennen keskiviikon ottelua.

– Totta kai pelituntuma on vielä kateissa. Kentällä tulee varmasti tehtyä asioita, joita ei välttämättä normaalisti tekisi. Voi olla, että syöttö lähtee vähän myöhässä sen takia, ettei vaan raksuta tarpeeksi nopeasti, Rannikko tuumii.

Koripallon ystäviä on huvittanut Vilppaan kotisivuille kirjoitettu otteluennakko (siirryt toiseen palveluun), jossa Rannikko veikkaa omat tilastonsa tulevassa paluuottelussa. Pistearvioon sisältyy neljä pistettä, joista kolme heitolla kolmen pisteen viivan takaa. Tällöin Rannikon täytyisi heittää yksi vapaaheitto ohi.

– Ajattelin, että ensimmäisessä pelissä sen voi tehdä, sitten ei tarvitse enää kivittää vapareita. Se oli arvio, ja toivottavasti en heitä vaparia ohi, jos viivalle pääsen, Rannikko naurahtaa.

Teemu Rannikko
Teemu Rannikko on joutunut seuraamaan pelit katsomosta jo yli vuoden ajan. Kuva vuodelta 2018.AOP / Matti Raivio

Rannikko auttoi vanhaa seuraansa

Petteri Koposen tuore siirto Bayern Münchenistä italialaiseen Pallacanestron Reggianan paitaan liittyy sikäli myös Rannikkoon, että hän on aloittanut oman ammattilaisuransa samassa seurassa vuonna 2000.

– Manageri soitti sieltä minulle ennen kuin lennättivät Petterin kaupunkiin. Hän kyseli liudan kysymyksiä. Ei siitä varmaan haittaa ollut, että olen siellä joskus pelannut ja pystyin kehumaan hyvää kaveria, Rannikko kertoo.

Rannikon ja Koposen mittavia kansainvälisiä uria yhdistävät myös venäläisseura Himki, jossa Rannikko pelasi vuodet 2007–2009 ja Koponen vuodet 2012–2016.

Koposen uusi ja Rannikon vanha kotipaikka Reggio Emilia on merkittävä koripallokaupunki myös maailmanlaajuisesti. Vuosi sitten edesmennyt Kobe Bryant nimittäin asui pienenä kaupungissa, sillä hänen isänsä Joe Bryant pelasi seurassa 1990-luvun vaihteessa. Kaupunki on kertonut nimeävänsä yhden keskustan aukioistaan Bryantin mukaan.

– On tietenkin hieno kunnianosoitus, että aukio nimetään Koben ja hänen tyttärensä mukaan. Olihan se kova juttu silloin kun pelasin Reggio Emiliassa, että Kobe oli pikkupoikana siellä asunut ja treenannut juniorijoukkueiden kanssa, Rannikko muistelee.

Teemu Rannikkon paluuottelu Vilpas–Lahti pelataan tänään Kisakalliossa Lohjalla kello 18.30.

Juttua korjattu kello 16.56: Korjattu virheellinen tieto polvivammasta sääriluun murtumaksi.

Lue myös:

Susijengin ikoni palasi Italian pelikentille – Koposen uusi seura päätti tappiojaksonsa

Petteri Koposen uusi osoite selvillä: Sopimukseen italialaisseura Pallacanestro Reggianan kanssa

Vaikeat sopimusneuvottelut melkein maalissa – Petteri Koponen iloitsee pitkän pelitauon päättymisestä: "Tulee hyvään saumaan myös maajoukkueen kannalta"

Petteri Koponen siirtymässä italialaisseuraan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat