Suora

 • Inomhus-EM i friidrott, fredag morgon (svenskt referat)
 • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, aamupäiväkilpailut
 • Yleisurheilun halli-EM
 • Elävä arkisto esittää
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • VM på skidor, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Miesten viestihiihto 4 x 10 km
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Världscupen i skidskytte, herrarnas stafett (svenskt referat)
 • Ampumahiihdon MC
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Miesten mäkikilpailu HS 137, 1. kierros
 • VM på skidor, herrarnas backhoppning (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 5.3.
 • Miesten mäkikilpailu HS 137, 2. kierros

Pohjamudissa kyntävän HPK:n kapteeni Markus Nenonen: Paljon on mietitty, miksi voittaminen tuntuu välillä mahdottomalta

Vaikka HPK on tällä hetkellä sarjajumbo, pukukopissa ei ole vielä luovutettu.

Jääkiekon miesten SM-liiga
HPK:n kapteeni Markus Nenonen
Vaikka HPK menestys Liigassa on pohjilla, kapteeni Markus Nenonen uskoo, että henkinen lukko pystytään vielä avaamaan. Pääkuvaa klikkaamalla voit katsoa videon, jossa haastateltavat kertovat tunnelmistaan HPK:ssa juuri nyt.

Liigan sarjataulukossa Hämeenlinnan Pallokerho on joukon viimeisenä. On selvä, että se ei lämmitä mieltä.

– Kyllä se tunnelma ehkä karuimmillaan on siinä pelin jälkeen, purkaa tuntojaan HPK:n kapteeni Markus Nenonen.

Arjen tekeminen ja fiilis ovat kuitenkin pysyneet hyvinä. Siitä Nenonen on tyytyväinen.

Vielä pari vuotta sitten tilanne oli Pallokerhossa toinen, kun joukkue porhalsi kohti mestaruutta. Kapteenin mukaan pukukopissa on pohdittu paljon joukkueen nykyistä tilannetta.

– Jotenkin tuntuu, että se ei aina ole pelillisistä jutuista kiinni tai ettei joku osaisi. Monesti saattaa olla henkisellä puolella se homma, mistä se tavallaan kiikastaa. Joku mielenkiintoinen lukko siellä on, kun voittaminen tuntuu jopa mahdottomalta välillä, Nenonen pohtii.

Pukukopissa on vahva usko siihen, että tilanne käännetään parhain päin ja joukkue voittaa vielä peljä, Nenonen tiivistää.

Päävalmentaja: "Meinaa hiipiä pelko persuksiin"

Päävalmentaja Matti Tiilikainen sanoo, että nyt on tärkeää säilyttää hallilla intohimo ja viedä toimintaa eteenpäin. Tiilikainen arvelee, että tästä tavoitteesta ei ole jääty jälkeen.

– Tulokset ovat tietysti huonot, ja ne pitää rehellisesti kohdata tässä hetkessä.

Tiilikaisen mukaan on pidettävä huolta siitä, että asiat laitetaan kuntoon ja jokainen kehittyy. Nyt vain mennään kaikkein vaikeimman kautta.

Miksi HPK on tässä tilanteessa? Yksi syy siihen on se, että voittoja ei ole tullut tarpeeksi, Tiilikainen vastaa. Toisaalta tilanne on monien asioiden summa. Jos ratkaisu olisi yksinkertainen, se olisi jo löydetty.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen
Päävalmentaja Matti Tiilikainen sanoo, että pitää löytyä uskallusta voittaa peli.Ville Välimäki / Yle

Monessa pelissä eväitä voittoon olisi ollut, mutta joukkueelta on puuttunut uskallus voittamiseen. Kun tulosta ei ole saatu ja mukaan ynnätään vielä henkiset asiat, negatiivinen kierre on valmis, summaa Tiilikainen.

– Ei uskalletakaan voittaa. Kyllähän se siitä lähtee, että uskalletaan katsoa tulokseen ja voittaa. Halutaan ennen kaikkea voittaa, eikä lähdetä pelkäämään kentällä. Ehkä siinä käy loppupeleissä niin, että meinaa hiipiä pelko persuksiin.

Päävalmentaja sanoo, että edellä mainitut tilanteet ovat inhimillisiä. Ne pitää käydä läpi ja yhdessä kääntää tilanne. Esimerkkiä näyttävät nimenomaan valmentajat ja johtavat pelaajat.

Ei potkuja, mutta parempaa peliä

Tammikuun alussa joukkueen taustayhtiö, HPK Liiga Oy, patisteli joukkuetta. Yhtiö julkaisi tiedotteen otsikolla HPK Liiga Oy:n johto vaatii esiin paremman Pallokerhon (siirryt toiseen palveluun). Potkuja ei ole luvassa kesken kauden, mutta urheilullinen nykytilakaan ei tyydytä johtoa.

Johdon ulostulo on herättänyt kritiikkiä julkisuudessa. On pohdittu esimerkiksi sitä, voiko hallitus puuttua urheilulliseen tilanteeseen. Ja miksi tiedotteen olivat allekirjoittaneet vain hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, mutta ei urheilujohtaja?

HPK Liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vihervuori sanoo, että hallitus käsittelee niin taloutta kuin urheilullisiakin asioita. Kun urheilua sivutaan, silloin mukana ovat myös urheilujohtaja ja toimitusjohtaja.

– Päätimme, että nykyinen valmennusjohto jatkaa. Ne tavoitteet, jotka olemme yhteisesti asettaneet, ovat edelleen voimassa. Haluttiin myös kertoa tämä asia ulospäin. En näe, että siinä on mitään erikoisempaa.

Vihervuori muistuttaa, että varsinkin liigaseurassa on koko ajan olemassa läsnä tasapaino urheilullisen ja taloudellisen menestyksen kanssa. Hallituksen puheenjohtajan mukaan tiedotteen takana ovat siis sekä hallitus että operatiivinen johto, vaikka tiedotteen alta löytyykin vain kaksi nimeä.

Pallokerho on pelannut ennen tiistai-illan Kärpät-taistoa 27 runkosarjan ottelua. Vielä on aikaa parannella asemia.

Lue myös:

KalPan haaviin tarttui huippuhyökkääjä Pohjois-Amerikasta – pelannut AHL:ssä lähes 80 pisteen kauden

Pekka Virta saavuttaa komean rajapyykin liigaillan kärkitaistossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat