Hyppää sisältöön

KalPan haaviin tarttui huippuhyökkääjä Pohjois-Amerikasta – pelannut AHL:ssä lähes 80 pisteen kauden

Jeremy Bracco liittyy KalPan riveihin loppukaudeksi.

Jeremy Bracco Toronto Marliesin paidassa AHL:ssä. Kuva: Getty Images

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa on tehnyt loppukauden kattavan lainasopimuksen laitahyökkääjä Jeremy Braccon kanssa. Yhdysvaltalainen Bracco, 23, on NHL-seura Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja.

Bracco on pelannut edelliset kolme kautta AHL:ssä Toronto Marliesin paidassa kovin tehoin. Kaudella 2018–2019 hän nakutti 75 ottelussa hurjat pisteet 22+57=79 ollen koko sarjan pistepörssissä toinen. Kevät 2018 huipentui puolestaan AHL:n mestaruuteen.

– Hän on monipuolinen pelaaja hyökkäyssuuntaan. Jeremy on maalintekoon kykenevä pelaaja, joka pystyy tekemään ketjukavereistaan parempia. Me odotamme, että Jeremy tulee meille tekemään tulosta, pystyy ratkomaan pelejä eduksemme sekä helpottaa meidän ylivoimapelaamista, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Bracco on Toronto Maple Leafsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2015. NHL:ssä hän ei ole vielä pelannut otteluakaan. Yhdysvaltojen nuorisomaajoukkueissa Bracco on voittanut MM-kultaa niin alle 18- kuin 20-vuotiaissakin.

– Tämä lainasopimus on hyvän yhteistyön tulos. Koko prosessi saatiin hyvin liikkeelle liikkeelle Carolinan kanssa ja kävimme paljon keskusteluja pelaajan sekä hänen agenttinsa kanssa siitä, mikä olisi hänelle paras paikka hakea se pomppu NHL:n puolelle, Laine toteaa.

Tällä viikolla Kuopioon saapuva Bracco liittyy KalPan vahvuuteen karanteenin jälkeen.

Lue myös: