Hyppää sisältöön

Petteri Koponen innostui paluustaan pelikentille – vitsaili kunnostaan: "Se oli ainakin positiiviista"

Petteri Koponen pussitti tiistaina toisessa ottelussaan 14 pistettä.

Petteri Koposen seurasiirto Bayern Münchenistä Pallacanestro Reggianaan sinetöityi puolitoista viikko sitten. Kuva: Getty Images

Toisen ottelunsa Pallacanestro Reggianassa tiistaina pelannut Petteri Koponen, 32,vastaa hyväntuulisesti puhelimeensa. Takana on niukka 70–69-voitto Belfius Mons-Hainautia vastaan Fiba Europe cupin -ottelussa.

Koposen joukkueella on edessä melkoinen härkäviikko, sillä joukkue pelaa Alankomaissa Fiba Europe cupia jopa viisi ottelua viikon sisällä.

– Ainakin pääsee mies kuntoon. Tämä peli tuntui paremmalta kuin ensimmäinen. Meillä on kova viikko tiedossa, mutta toivottavasti pystymme napsimaan tärkeät voitot kotiin, Koponen tuumii Yle Urheilulle.

Puolitoista viikkoa sitten sopimuksen Pallacanestro Reggianan kanssa allekirjoittanut Koponen pussitti tiistaina kaikkiaan 14 pistettä. Koponen onnistui neljästi kolmen pisteen heitoissa.

– Kyllä se vanha mies näköjään osaa vielä heittää. Se oli ainakin positiivista. Tänään oli kiva fiilis pelata: sain nostettua vähän minuutteja ensimmäiseen peliin verrattuna ja pääsen pikkuhiljaa kohti omaa hyvää kuntoani, Koponen tuumii.

Koponen myöntää, että pelaaminen lähes seitsemän kuukauden tauon jälkeen on ollut hakemista, vaikka hän kertookin olevansa fyysisesti ihan hyvässä kunnossa. Koripallo lajina vaatii Koposen mukaan kuitenkin oman hermotuksensa.

– Koris on niin erilaista ja ottaa oman aikansa. Kaikki se liikkuminen kentällä, askeleet heittämisessä ja puolustuksessa. Ne ottavat oman aikaansa. Kutsun sitä sellaiseksi korishermotukseksi, Koponen veistelee.

Korishermotuksien lisäksi Koposen on sisäistettävä Serie A:ssa kahdeksantena olevan joukkueen pelitapa. Koposen mukaan joukkueessa on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia.

– Mielestäni meillä on yllätysvalmis joukkue. Emme ole Serie A:ssa ihan kärkiseura, mutta taistelemme pudotuspelipaikasta. Uskon, että meillä on siihen kaikki mahdollisuudet, jos saamme pelin rullaamaan.

Siirto uuteen joukkueeseen ei ole ollut täysin uuteen totuttelua, sillä Pallacanestro Reggiana pelaa kotiottelunsa samassa hallissa kuin italialainen Virtus Bologna. Koponen edusti seuraa vuosina 2008–2012.

– Kyllä jengi muisteli ja sanoi, että muistaa minut Virtus Bolognasta, kun olin siellä nuorempana. Oli kiva palata samaan halliin. Harmi, että fanit eivät ole paikalla, mutta sille ei voi mitään. On kuitenkin kiva palata takaisin Italiaan, Koponen sanoo.

Vielä ei siis kaduta, että lähdit takaisin kentälle?

– Ei kaduta. Oli hienoa olla kotona ja viettää aikaa perheeni ja poikien kanssa. Se oli ainutlaatuista näinä korisammattilaisen vuosina, kun sain viettää aikaa himassa.

– Olen kuitekin hyvillä fiiliksillä. Kyllä tänään muistin taas kentällä, miksi tykkään tästä lajista niin paljon, Koponen tiivisti tunnelmansa.

Lue myös:

.
.