Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Teemu Rannikon paluu vei suurimman huomion – Vilpas häikäisi hyökkäyslevypalloilla

Pelinjohtajavirtuoosi Teemu Rannikko palasi yli vuoden jälkeen Korisliiga-parketille Vilppaan voitto-ottelussa Lahtea vastaan.

urheilu
Teemu Rannikko
Teemu RannikkoMikko Ahmajärvi / Yle

Salon Vilpas kaatoi Lahti Basketballin miesten Korisliigassa selkein luvuin 95–75. Lopputuloksesta huolimatta yllättävän intensiivinen ottelu oli virallisesti Vilppaan kotipeli, mutta sitä ei pelattu tällä kertaa Salossa vaan Lohjan Kisakalliossa.

Vilpas hallitsi ottelua erityisesti hyökkäyslevypallojensa avulla, joita kertyi joukkueelle yhteensä peräti 16. Voittajien kovin tilastohirmu sekä korinteossa että levyn alla oli Jeremiah Wood, joka teki 26 pistettä ja saalisti 15 levypalloa, joista kuusi oli hyökkäyspäässä.

Illan todellinen tarina oli kuitenkin Teemu Rannikon – maineeltaan mahdollisesti Suomen kaikkien aikojen parhaan pelinjohtajan – paluu takaisin Korisliiga-kentille yli vuoden vaivanneen loukkaantumisen jälkeen.

Rannikko pelasi ottelussa 17 minuuttia ja esitteli taitoja, joista hänet parhaiten tunnetaan, jakamalla tovereilleen kolme koriin johtavaa syöttöä. Pitkä pelaamattomuus näkyi lähinnä hiettojen vaikeudessa, sillä Rannikon ainoat kaksi pistettä tulivat ottelun lopulla vapaaheittoviivalta vain hetkeä ennen kuin hän poistui kentältä viiden virheen kanssa.

– Toista neljännestä lukuun ottamatta meillä oli aika hyvä puolustus. En tiennyt oikein mitä odottaa, mutta tuntuu hyvältä. 20 pisteen voitto on totta kai hienoa, eikä itselläni varmaan ole näin hyvää fiilistä ollut ikinä oman kohtuullisen huonon pelin jälkeen, Rannikko hymyili ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

Lahden riveissä edukseen erottui Ville Karvonen, joka osui 19 pistettä kiitettävillä prosenteilla. Vilpas on Korisliigan kolmannella sijalla ja Lahti puolestaan kahdeksantena.

Lähteet: Koripalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat