Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Valitus Bolshunovista on tehty, Hiihtoliitto pyytänyt FIS:iä arvioimaan rangaistuksen tasoa

Hiihtoliitto on lähettänyt kirjelmän tapahtuneesta FIS Court -kurinpitoelimelle.

urheilu
Aleksandr Bolshunov Joni Mäki
Aleksandr Bolshunovin pinna paloi loppusuoralla.Tomi Hänninen

Hiihtoliitto pyytää Kansainvälistä hiihtoliittoa (FIS) arvioimaan Aleksandr Bolshunovin sääntörikkomusta miesten viestihiihdon jälkeisissä tapahtumissa.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kertoi Yle Urheilulle jo sunnuntaina, että liitto aikoo kirjelmöidä Kansainvälisen hiihtoliiton eli FISin kurinpitoon.

– Hiihtoliitto on selvityksen jälkeen lähettänyt kirjelmän tapahtuneesta FIS Court -kurinpitoelimelle ja pyytänyt kyseen omaista toimielintä arvioimaan kilpailupaikalla langetetun rangaistuksen tasoa suhteessa Aleksandr Bolshunovin käytökseen ja Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) sääntöihin, Hiihtoliitto tiedotti keskiviikkona.

Suomen Hiihtoliitto toteaa, että Bolshunov on rikkonut FIS:n artiklaa 223.1.1., joka koskee epäurheilijamaista käyttäytymistä. Lisäksi Hiihtoliitto toteaa, että väkivaltainen käyttäytyminen ei missään muodossa kuulu lumilajiurheiluun.

– Haluamme nauttia jännittävistä ja reiluista hiihtokisoista myös tulevaisuudessa ilman sunnuntaina nähtyjä välikohtauksia, jotka eivät kuulu hiihtourheiluun, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Joni Mäki Aleksandr Bolshunov
Katso dramaattisen miesten viestin lopputapahtumat kuvaa klikkaamalla!

Sunnuntaina Salpausselän maailmancupin kisoissa maastohiihdon miesten viestissä tapahtui kilpailun jälkeen yhteenotto Venäjän ja Suomen ykkösjoukkueiden ankkureiden Bolshunovin ja Joni Mäen välillä. Maalisuoralla Bolshunov huitaisi Mäkeä sauvalla ja maalilinjan jälkeen törmäsi Mäkeen kaataen tämän. Kaatuessaan Mäki satutti oikeaa kättään, johon tuli mustelma.

Hämeessä puolestaan selvitellään rikosilmoituksia, joita poliisille jätettiin Bolshunovin toiminnasta. Tutkinnanjohtaja Tuomas Kuure Hämeen poliisista kertoi, että asian esiselvitys on kesken eikä käsittelyn aikataulusta ole tarkempaa tietoa tällä hetkellä.

Kuure kertoi, että jos esitutkinta aloitetaan, venäläisviranomaisilta pyydetään mahdollisesti apua.

Uutista päivitetty kello 19.31: lisätty tieto poliisin kesken olevasta selvittelystä.

Lue myös:

Hiihtoliitto vie Bolshunovin törttöilyn Kansainvälisen liiton kurinpitoon – vakavin rangaistus on kilpailukielto

Nyt puhuu Bolshunov! Maalialueella sikaillut venäläinen väittää NRK:lla rajua taklaustaan vahingoksi – "Halusin vain jutella"

Bolshunov esitti Joni Mäelle anteeksipyynnön

Salpausselän suomalaistuomari kertoo, miten Bolshunovin silmitön raivostuminen olisi voitu estää

"En halua enää nähdä tuollaista" – taklattu Joni Mäki palaa yksityiskohtaisesti kohutilanteeseen, josta saattaa tulla Bolshunoville vielä kilpailukieltoa

Joni Mäen kädestä ei löytynyt murtumaa – päävalmentaja hyvillään MM-mitalitaistelun kannalta tärkeästä uutisesta

Bolshunovista rikosilmoitus Hämeen poliisille – Mäki ei ryhdy toimenpiteisiin

"Venäläislehdessä ladattiin ihan suoraan, että Bolshunovin käytös oli häpeällistä ja siitä pitäisi rangaista" – Jälkihiki pui Bolshunovin törkytemppua

Kommentti: Aleksandr Bolshunov loukkasi vastustajan koskemattomuutta ennennäkemättömällä tavalla, mutta suurin farssi koettiin vasta myöhemmin

Norjalaiset järkyttyivät Aleksandr Bolshunovin törkytempusta Suomi-tappion jälkeen: "Olen täysin shokissa"

Katso täysi mälli! Venäjän supertähti jyräsi Suomen hiihtosankarin – Sami Jauhojärvi tulistui uskomattomasta törkytempusta: "Hylkäyksen paikka"

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat