Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten 10 km (v)
 • VM på skidor, damernas 10 km fritt (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Lumilautailun paripujottelu
 • Lumilautailun ja freestylen MM, lumilautailun paripujottelu
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten mäkikarsinta HS 137
 • VM på skidor, backe damer, kval (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten 10 km:n kooste
 • Urheilustudio MM-hiihdot
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Veikkausliigan otteluohjelma julkistettiin – pelejä pelataan myös EM-kisojen aikana

Veikkausliigan kausi jatkuu marraskuulle ja Kansallisen liigan kausi lokakuulle.

jalkapallo
hjk 2020
HJK juhli viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta.AOP / Matti Raivio

Jalkapallon Veikkausliigan kausi alkaa 10. huhtikuuta ja kauden päättävän eurolopputurnauksen runkopelipäiväksi on ilmoitettu 6. marraskuuta. Miesten Ykkösen ja naisten pääsarjan Kansallisen liigan kaudet alkavat 17. huhtikuuta.

Veikkausliigassa pelataan runkosarja, jonka jälkeen kausi jatkuu kuuden parhaan joukkueen mestaruussarjalla ja kuuden huonoimman haastajasarjalla.

Runkosarjan päätöskierros on 11. syyskuuta, ja jatkosarjat pelataan 18. syyskuuta–16. lokakuuta. Niiden jälkeen pelataan eurolopputurnaus yhdestä europelipaikasta.

– Ohjelma on viikonloppupainotteinen. Kaikki viikonloput hyödynnetään, jos se on mahdollista, toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi liigan kotisivuilla.

Sarjoja pelataan myös miesten EM-lopputurnauksen aikana kesä-heinäkuussa. Suomi on mukana EM-kisoissa.

– Pelikauden aikana pelataan kaikkiaan 31 kierrosta, ja kyseisen aikaikkunan aikana on 31 viikonloppua. Niistä viikonlopuista kolme on kokonaan maaotteluiden aikana, yksi juhannuksena ja kaksi EM-kisojen aikaan. Tästä johtuu, että joidenkin kierrosten runkopäivä on arkena, koska ei ole riittävästi viikonloppuja, Marjamaa sanoi.

Arkipelien alkamisajat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kello 18.30.

– Viikonloppuisin pääpeliajat ovat lauantaina kello 17 ja sunnuntaina kello 18.30, mutta otteluita voi olla eri kellonaikaan, jotta päivän aikana on mahdollista seurata useampaa ottelua.

Liiga pyörähtää käyntiin 10. huhtikuuta täydellä kierroksella. Avauskierroksella pelataan ottelut HIFK–Honka, IFK Mariehamn–HJK, KuPS–Inter, SJK–Ilves, Haka–FC Lahti ja KTP–AC Oulu.

Kansallinen liiga päättyy lokakuussa

Kansallisen liigan kauden on määrä päättyä 9.–10. lokakuuta. Joukkueet pelaavat kymmenen joukkueen runkosarjan. Sen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Runkosarja päättyy 28. elokuuta, ja jatkosarjat käynnistyvät syyskuun alussa.

Oona Siren
HJK:n Nea Lehtola ja TiPSin Oona Siren tavoittelivat palloa lokakuussa.Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Viime kaudella kotimaisia jalkapallosarjoja sotki koronapandemia ja sen tuomat yleisörajoitukset. Kansallisen liigan mukaan otteluohjelmaan on jätetty tilaa mahdollisille pelisiirroille.

– Vastuullisuus on meidän prioriteettimme numero yksi tänäkin vuonna, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoi tiedotteessa.

Kansallisen liigan avauskierroksella pelataan 17. huhtikuuta PK-35 Vantaa–Åland United, HJK–JyPK, PK-35–TiPS sekä KuPS–HPS ja päivää myöhemmin Honka–Ilves.

Miesten Ykkösessä pelataan runkosarja, jota seuraavat ylä- ja alajatkosarjat. Runkosarjan päätöskierros on 29. elokuuta. Ykkösen avauskierros jakautuu ajalle 17.–20. huhtikuuta.

Avauspäivänä pelataan ottelut KPV–JIPPO, VPS–PK-35 sekä HJK Klubi 04–RoPS, päivää myöhemmin Jaro–MP sekä Gnistan–EIF ja 20. huhtikuuta TPS–MuSa.

Lue myös:

SJK:lle puolustaja Argentiinan pääsarjasta, FC Interille espanjalaisvahvistus

Kova vahvistus HIFK:lle: Antti Niemi liittyy valmennusryhmään

KuPS julkisti merkittävän sopimuksen: Urho Nissilä kiinnitetty tulevaksi kaudeksi

Veikkausliigan maalipyssy siirtyy Ruotsin pääsarjaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat