Jalkapallon EM-kisojen isäntäkaupungit päättävät huhtikuussa, otetaanko otteluihin yleisöä – Uefa pitää kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta

Uefa kokousti EM-isäntien kanssa keskiviikkona.

jalkapallo
euro 2020
Tästä pokaalista pelataan kesällä, mutta missä?Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefa pitää sitkeästi kiinni alkuperäisistä suunnitelmistaan kesän EM-turnauksen suhteen. Uefa ja 12 isäntäkaupunkia kokoustivat kisojen tilanteesta keskiviikkona.

Kisaisännille annettiin huhtikuulle asti aikaa päättää, ottavatko ne peleihin yleisöä. Aiemmin kaupunkien oli määrä kertoa suunnitelmistaan jo maaliskuussa. Koronavirustilanne aiheuttaa viime kesältä siirrettyjen kisojen järjestelyille suurta epävarmuutta.

– Olen opitimistinen sen suhteen, että asiat ovat viruksen suhteen toisin, kun lähestymme kisoja. On tärkeää antaa kaupungeille ja niiden hallinnoille mahdollisimman paljon aikaa, jotta voimme luoda tarkan kuvan siitä, mikä on kesällä mahdollista, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi.

Lippujen haltijoilla oli tämän viikon tiistaihin asti palauttaa liput Uefalle ja saada niistä rahat takaisin. Lippujen palautus on mahdollista myös jatkossa, jos ottelupaikkakuntia vaihdetaan tai yleisömääriä rajoitetaan.

– Fanit ovat valtava osa sitä, miksi jalkapallo on niin erityistä. Se pätee erityisesti EM-kisoissa. Meidän täytyy antaa aikaa, jotta fanien on mahdollista palata stadioneille, Ceferin totesi.

Kisojen isäntäkaupunkeja ovat Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Dublin, Glasgow, Lontoo, Kööpenhamina, München, Pietari ja Rooma. Huuhkajien on määrä pelata alkulohko-ottelunsa Kööpenhaminassa ja Pietarissa.

Monet jalkapallovaikuttajat, esimerkiksi Bayern Münchenin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge, ovat puhuneet Uefan harkitsevan kisojen siirtämistä pelattavaksi yhteen maaha (siirryt toiseen palveluun)n. Uefa on kiistänyt väitteet.

Lue myös:

Palloliiton puheenjohtaja: EM-kisahuuma paikan päällä saattaa jäädä kokematta – päätökset tehdään maaliskuun alkupuolella

Lähteet: AP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat