Hyppää sisältöön

Venäläismedia: Pika-aitojen maailmanmestari Shubenkov antanut positiivisen dopingnäytteen

MM- ja EM-kultaa urallaan voittanut Sergei Shubenkov on ollut yksi venäläisurheilijoiden puolestapuhujista kansainvälisessä julkisuudessa.

Sergei Shubenkov juhli MM-kultaa Pekingissä 2015. Kuva: Srdjan Suki/EPA/All Over Press

Venäläisten Sport-Expressin (siirryt toiseen palveluun) ja News.ru (siirryt toiseen palveluun)-sivuston mukaan 110 metrin aitajuoksun maailmanmestari ja Euroopan mestari Sergei Shubenkov on antanut positiivisen dopingnäytteen.

News.ru-sivuston lähteiden mukaan kielletty aine olisi furosemidia eli nesteenpoistolääkettä. Ainetta voidaan käyttää toisen kielletyn aineen peittämiseen.

Sport-Expressenin mukaan ainetta löytyi kilpailun ulkopuolella annetussa testissä. Shubenkovin b-näytettä ei ole vielä tutkittu. Aituri ei ole kilpaillut talvikaudella.

Venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan Shubenkov ei ole kuitenkaan joutunut vielä väliaikaiseen kilpailukieltoon.

30-vuotias aituri on ollut yksi erityisluvalla kilpailleista venäläisurheilijoista kansainvälisillä kentillä Sotshin talviolympialaisista käynnistyneen valtiojohtoisen dopingskandaalin jälkeen.

Shubenkov on ottanut myös julkisesti kantaa venäläisurheilijoiden kohteluun dopingrangaistuksia jaettaessa ja moittinut kansainvälistä liittoa kaksinaismoralismista.

Lue myös:

.
.