Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Lumilautailun paripujottelu

Venäläismedia: Pika-aitojen maailmanmestari Shubenkov antanut positiivisen dopingnäytteen

MM- ja EM-kultaa urallaan voittanut Sergei Shubenkov on ollut yksi venäläisurheilijoiden puolestapuhujista kansainvälisessä julkisuudessa.

yleisurheilu
Sergei Shubenkov (kesk.) juoksi miesten 110 metrin aitajuoksun maailmanmestariksi Pekingissä 2015.
Sergei Shubenkov juhli MM-kultaa Pekingissä 2015.Srdjan Suki/EPA/All Over Press

Venäläisten Sport-Expressin (siirryt toiseen palveluun) ja News.ru (siirryt toiseen palveluun)-sivuston mukaan 110 metrin aitajuoksun maailmanmestari ja Euroopan mestari Sergei Shubenkov on antanut positiivisen dopingnäytteen.

News.ru-sivuston lähteiden mukaan kielletty aine olisi furosemidia eli nesteenpoistolääkettä. Ainetta voidaan käyttää toisen kielletyn aineen peittämiseen.

Sport-Expressenin mukaan ainetta löytyi kilpailun ulkopuolella annetussa testissä. Shubenkovin b-näytettä ei ole vielä tutkittu. Aituri ei ole kilpaillut talvikaudella.

Venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan Shubenkov ei ole kuitenkaan joutunut vielä väliaikaiseen kilpailukieltoon.

30-vuotias aituri on ollut yksi erityisluvalla kilpailleista venäläisurheilijoista kansainvälisillä kentillä Sotshin talviolympialaisista käynnistyneen valtiojohtoisen dopingskandaalin jälkeen.

Shubenkov on ottanut myös julkisesti kantaa venäläisurheilijoiden kohteluun dopingrangaistuksia jaettaessa ja moittinut kansainvälistä liittoa kaksinaismoralismista.

Lue myös:

Venäjän urheilijatähdet saivat kaksi viikkoa armonaikaa – maan yleisurheilu välttyi täpärästi katastrofilta

Venäjän dopingpomo haluaa puhdistaa maan urheilua, mutta sanoo Yle Urheilulle pelkäävänsä henkensä puolesta – Juri Ganus kertoo säilövänsä omaa vertaan todisteena salamurhan varalta

Venäläisjohtajien huijaus paljastui maailmalle, mutta tuorein käänne oli liikaa jo omillekin – aituritähti Sergei Shubenkov puhuu nyt avoimesti Yle Urheilulle: "Täysi katastrofi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat