Suora

  • Urheiluruutu

Päävalmentajalla on Laineen varalta viisi tai kuusi suunnitelmaa – "Patrik on älykäs kaveri"

NHL-seura Columbus Blue Jackets etsii Patrik Laineesta ratkaisua maalinteko-ongelmiinsa.

NHL
Patrik Laine tuulettaa.
Patrik Laine summasi kauden avauspelistään Jets-paidassa tehot 2+1. Getty Images

NHL-jääkiekkoseura Columbus Blue Jackets etsii Patrik Laineesta kohennusta maalintekoonsa, mutta päävalmentaja John Tortorella aikoo pitää suomalaistähden jalat maassa. Tortorella kertoi valmennusmietteistään Sportsnetin televisiohaastattelussa, jota NHL siteerasi.

– Parasta, mitä voin tehdä pelaajan hyväksi, on olla hänelle rehellinen joka päivä, Tortorella sanoi.

Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets hankki Laineen ja Jack Roslovicin viikonloppuna Winnipeg Jetsistä, ja toiseen suuntaan matkasi Pierre-Luc Dubois.

– Olen keskustellut Patrikin kanssa, ja hän on älykäs kaveri. Hän haluaa tietää, kenen kanssa pelaa ja millainen meidän ylivoimapelimme kuvio on, päävalmentaja Tortorella kertoi.

Laine, 22, oli NHL:n kakkosvaraus vuonna 2016. Hän teki Winnipegille runkosarjassa 140 maalia neljän kauden ja yhden ottelun mittaisessa rupeamassa. Tällä kaudella Laine ehti pelata Winnipegissä vain kauden avausottelun, jossa ratkaisi ottelun jatkoajalla ja keräsi tehot 2+1. Sen jälkeen hän joutui sivuun lievän ylävartalovamman takia.

Columbuksessa Laine saa suomalaisseuraa 16. NHL-kautensa alkumetreillä olevasta Mikko Koivusta ja kuudetta kauttaan seurassa pelaavasta maalivahdista Joonas Korpisalosta.

Debyytti odottaa vielä

Columbuksessa Tortorella aikoo laittaa Laineen vasemmaksi laitahyökkääjäksi keskushyökkääjä Max Domin johtamaan kentälliseen. Domi tuli Columbukseen Montreal Canadiensista, ja Tortorella toivoo, että joukkueen tulokkaiden kemiat kohtaavat.

– Kun olen seurannut Lainetta, hän on ollut vaarallinen vasemmalta laidalta hyökätessään.

Päävalmentaja myönsi, että hänellä on Laineen varalta viisi tai kuusi suunnitelmaa. Ne elävät joukkueen terveystilanteen mukaan, ja yhä on epäselvää, koska Laine pystyy aloittamaan uudessa seurassaan. Kanadasta Yhdysvaltoihin siirtyminen edellyttää viisumi- ja työlupa-asioiden saamista kuntoon.

Toinen uusi hankinta Roslovic debytoi Columbuksen ottelussa Florida Panthersia vastaan varhain perjantaina Suomen aikaa.

Lue myös:

Suomalaisvahtien kaksintaistelu Nashvillessa venyi viimeiseen saakka: Juuse Saros valittiin tähdistöön, Lankinen torjui 41/42 kertaa

Kommentti: Vastenmielisesti siirron halunnut Dubois raotti matolaatikkoa, jota ei saa avata enempää – tai sitten jääkiekolle käy kuin jalkapallolle

Patrik Laine kertoo Yle Urheilulle ajatuksensa sopimuksesta ja tulevaisuudesta uudessa seurassa – "Olen avoin jatkamaan Columbuksessa"

Laineelta kysyttiin Columbuksen isosta ongelmasta – sivalsi nauraen: "Mitä tarkoitat?"

Laineen siirto yksi suurimpia kotimaisessa NHL-historiassa – muistatko nämä merkittävät suomalaissiirrot?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat